V bazo se je vrnila selekcija U-13 in U14

Preteklo soboto so na svoje štiridnevne priprave v italijansko obmorsko mestece Lignano, odšli tudi igralci selekcij U-13 in U-14.

Da bodo to uspešne priprave je bilo slutiti že ob odhodu, saj so se razen obolelega Stopinšek Luka, zbrali prav vsi fantje (27 igralcev ).

 

Po prihodu smo se namestili v prijeten hotel, kjer so nam vse štiri dni ponujali okusno hrano. Pogoji za treniranje so bili naravnost fantastični, saj je bilo tik ob obali ( cca 100 m od hotela ) igrišče z umetno travo, v drugi smeri pa približno 200 m od hotela še eno z naravno travo.

Selekcija U-13 je na pripravah opravila 5 treningov in odigrala eno tekmo z našimi športnimi prijatelji iz NK BRAVO, ki so bili nameščeni v istem hotelu in, ki so nam zaupali, da so v Lignanu že tretjič. Tekmo smo sicer izgubili z rezultatom 2:0, a fantje so dali vse od sebe, zato ni bilo prostora za razočaranje. Posebej dober je bil drugi polčas, ko si nasprotnik ni ustvaril niti ene zrele priložnosti in je faza obrambe delovala skoraj brez napake. V fazi napada pa so še velike rezerve, kar je na analizi tekme ugotovil tudi trener Ferme Peter, ki je vodil to tekmo in dokazal, da ni le dober, standardni igralec članske ekipe, ampak tudi mlad in perspektiven trener, ki ga zagotovo čaka še lepa prihodnost v nogometu.

Igralci ekipe U-14 pa so v Lignanu opravili 4 treninge in odigrali dve tekmi. Prva je bila ponovno z odgovarjajočo ekipo NK BRAVO ( letniki 1996 ) rezultat pa 3:2 v korist nasprotnika. Tudi po tej tekmi smo bili vsi vključno s trenerjem Vasič Predragom zadovoljni. Zavedali smo se, da smo odigrali tekmo s tekmecem, ki spada v sam vrh slovenskega nogometa v tej starostni skupini in pokazali, da naša generacija letnika 1996 opazno napreduje iz meseca v mesec. Naslednji dan je to selekcijo čakala še ena tekma z mlajšo ekipo NK BRAVO ( letnik 1997 ). Tokrat so naši tekmo dobili z rezultatom 1:0 ( svoj prvi gol je v tej selekciji zabil Romih Rok ), a kljub zmagi je bil po tekmi trener Vasič kar malce »hud«. Našo so naredili preveliko število napak, čemur je morda botrovala že rahla utrujenost, saj so fantje do te tekme imeli v nogah že tri treninge in eno tekmo.

Za odlične priprave in dobro nogometno delo se moramo v prvi vrsti zahvaliti trenerjema Vasiču in Fermetu, svoje pa je dodala še fizioterapevtka Pfeifer Tadeja, ki je ob rahlih nevšečnostih fantov ( resnih poškodb k sreči ni bilo ) poskrbela, da so le-ti bili hitro pripravljeni za nove napore. Pozabiti ne smemo še na Romih Frenka, ki je bil v vsakem trenutku trenerjema pripravljen priskočiti na pomoč in je skrbel, da je bil v »hiši« red.

Najvažnejše pa je, da so bili s pripravami zadovoljni fantje, ki so pokazali, da so dobri prijatelji in da so prava »klapa«, prepričan pa sem, da se bo dobro delo na pripravah poznalo tudi na tekmah v prvenstvu, ki se bo kmalu začelo.

Kokalj Dejan

 

lignano1
lignano1
lignano11
lignano2
lignano3
lignano4
lignano5
lignano8
lignano9

NAŠI POKROVITELJI

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Zakonodaja lastnikom spletnih strani nalaga, da morajo svoje obiskovalce informirati o piškotkih, ki jih uporablja njihova spletna stran, za uporabo piškotkov pa potrebujejo privoljenje vsakega obiskovalca. Pravila za piškotke..

  Sprejmete piškotke iz te spletne strani?
EU Cookie Directive