ČLANSKA EKIPA

TEŽKI PRVI MESECI V TRETJEM LETU NASTOPANJA V 2.SNL –so za nami!

»VELJA VZTRAJATI« DOKLER SO NA VOLJO POTREBNI RESORSI - (igralci, gledalci, podporniki,  volja igralcev,volja strokovnih delavcev, igrišča,viri  financiranja)

Po dveh uspešnih letih nastopanja v 2.SNL smo si tudi letos zagotovili mesto med drugo elitnimi slovenskimi klubi.  Za nastop v ligi smo se odločili tako kot prejšnja leta zaradi doma vzgojenih igralcev, ki tudi letos skozi igranje v naši članski ekipi iščejo svojo morebitno profesionalno nogometno pot. Čeprav smo se ubadali in še vedno se z finančnimi problemi smo se prav zaradi mladih dokazovanja željnih igralcev odločili, da se tudi v tretje pokažemo slovenski javnosti.

Pred prvenstvom smo sicer ostali brez 3 nosilcev igre v prejšnji sezoni, vendar so se nam iz mladinskih vrst priključili najbolj žilavi mladinci in pa nekateri neafirmirani mladi igralci iz bližnje in daljne okolice. Trenutno imamo v kadru tudi igralca, ki je prišel k nam na šolanje iz daljne Japonske. V določenem časovnem intervalu  smo imeli v kadru tudi  že 30 igralcev. Nekaj jih je odstopilo zaradi večjih poškodb, nekaj jih trenutno igra na dvojno registracijo v ekipah 3.lige ali tudi nižje. Nekateri  malce manj mladi imajo problem z usklajevanjem z službo, večina fantov pa ima status dijaka ali študenta.

S pripravami smo začeli že zelo zgodaj, imeli pa smo dobre pogoje in tudi nekaj odličnih prijateljskih tekem doma in v tujini. Vendar pa  za zdaj z  rezultati kljub neizkušenosti ne morem biti zadovoljen.

Čeprav smo glede na mesto, ki ga trenutno zasedamo (9. oz.predzadnje) kar zadovoljivo učinkoviti - več kot 1,5 gola na tekmo, pa smo v fazi obrambe res preslabi (2,8 gola na tekmo). Vsekakor gre fantom neizkušenost  v tolažbo, vendar pa smo v določenih fazah igre premalo odgovorni, za kar nas nasprotniki pridno kaznujejo. Prevečkrat nekateri fantje mislijo, da bo priložnosti za igranje na takšnem nivoju še ogromno in se ne zavedajo, da z svojo neodgovornostjo  izgubljajo zaupanje tudi pri tistih, ki jih na njihovi nogometni poti najbolj podpiramo.

Sicer smo morali v 10 tekmah kar 7-krat  priznati premoč nasprotniku. Posebej boleči so porazi z najtesnejšim izidom - takšni so bili štirje. Trije so prišli ob koncu tekem, četrti  po izključitvi našega igralca. Vse to je sicer lahko samo slaba tolažba. Dejstvo je, da smo praktično na vseh tekmah prikazali vsaj soliden polčas in dejstvo je tudi, da smo praktično na vseh tekmah imeli vsaj nekaj individualnih tak-teh katastrofalnih napak.

 

Za prve 3 mesece našega dela bi se rad zahvalil vsem svojim strokovnim sodelavcem in pa tehničnim pomočnikom. Tako priprava igrišč in opreme, zdravniška služba in trenerji, ki so sodelovali pri delu s člansko ekipo so bili odlični. Samo še bolj usmerjena vadba in bolj odgovoren pristop pa nam lahko prinese individualno izboljšanje posameznikov in s tem tudi boljšo kvaliteto ekipe.


Jani Žilni

trening Vransko 16.10.2013

k

NAŠI POKROVITELJI

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Zakonodaja lastnikom spletnih strani nalaga, da morajo svoje obiskovalce informirati o piškotkih, ki jih uporablja njihova spletna stran, za uporabo piškotkov pa potrebujejo privoljenje vsakega obiskovalca. Pravila za piškotke..

  Sprejmete piškotke iz te spletne strani?
EU Cookie Directive