REMI ZA PRAVO USMERITEV

Vetrovno nedeljsko dopoldne presenetilo in uspavalo naše fante

V nedeljo 27.10.2013 je bilo na sporedu 14. kolo prve lige U-15 vzhod in naša ekipa po dolgem času ni okusila slasti zmage, ampak je »zgolj remizirala«.

Pa pojdimo lepo po vrsti – gostovanje v Sl. Konjicah pri NK Dravinji se je začelo s sončnim, a ZELO vetrovnim vremenom. Ravno ta veter je prvi polčas pihal proti nam in domačinom pomagal pri njihovem močnem pritisku, na kar mi nekako nismo znali odgovoriti. Zakaj, zato ker smo v tekmo šli preveč mlahavo, preveč mehko in po vsej verjetnosti s pogledom na točkovno lestvico. Noben nasprotnik se ne premaga sam od sebe, še posebej če ti sam nisi »tisti pravi«.

Kazen za to je prišla proti koncu prvega polčasa ko smo iz navidez nenevarnega kota,  ter po slabem izbijanju prejeli zadetek. Polčas 1:0 za domačine in sledil je drugi polčas (vmes pa še seveda odmor, katerega smo izkoristili za TEMELJIT pogovor). K sreči so se fantje v drugem polčasu zbrali in pokazali da znajo, oziroma so pokazali kaj jih krasi kadar so »tisti pravi«. Od prve minute naprej smo zagospodarili na igrišču in igra se je odvijala samo še na nasprotnikovi polovici.

Dokaj kmalu smo prišli tudi do zadetka, ki pa ga na začudenje vseh, glavni sodnik ni priznal, kajti stranski sodnik je določil prepovedan položaj??? Kljub temu smo s svojimi napadi samo še nadaljevali in bolj ko se je bližal konec tekme, bolj je bilo napeto. V tem času smo zgrešili kar nekaj lepih priložnosti, nakar je prišle 68. minuta in končno tisti želeni zadetek (strelec za izenačenje je bil Veligošek).

Do konca tekme bi naj bilo še kar nekaj minut (menjave igralcev, iskanje žoge, premalo število žog, brez pobiralcev….), a se je glavni sodnik odločil da odpiska konec takoj po odigranih 70 minutah ( prvi polčas je odpiskal 2 min prej ,  drugega pa samo minuto in pol?).

Kdorkoli vsaj malo prebira moja poročila ve, da se osebno s sodniki NIKOLI ne obremenjujem in njihovega sojenja ne komentiram, tokrat v 14. kolu pa to ŽAL moram storiti (letos prvič in upam da zadnjič!!!). Glavni sodnik je prvi in edini rumeni karton pokazal v 67. minuti, kljub dejstvu, da so domačini celotno tekmo igrali na meji dovoljenega, nas »tepli« na vse mogoče načine, delali prekrške iz hrbta, itd…., ampak ne, naše nogometaše učimo, naj sodnike pustijo na miru in se z njimi ne obremenjujejo, zato bom tudi jaz na tem mestu končal.

Fantom sem po tekmi dejal, da so za remi načeloma krivi sami, saj so v tekmo samo stopili preveč mlahavo in premalo odločno. Samo en dober polčas je včasih premalo za zmago in upam, da se bodo s to tekmo in s tem primerom tudi kaj naučili. Vsaka šola je dobrodošla, seveda če te kaj nauči.

P.S.  ponovno se zahvaljujem staršem in navijačem za njihov pozitiven odnos, predvsem pa za njihovo obnašanje (kljub spornim dogodkom na igrišču so se vedli primerno in spoštljivo). Veliko stvari izvira od staršev in od družine, zato je nenazadnje pomembno tudi to – vsak starš je lahko s svojim obnašanjem vzor svojemu otroku in tokrat ste bili vzor.

Trener: Arčan Bojan

NAŠI POKROVITELJI

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Zakonodaja lastnikom spletnih strani nalaga, da morajo svoje obiskovalce informirati o piškotkih, ki jih uporablja njihova spletna stran, za uporabo piškotkov pa potrebujejo privoljenje vsakega obiskovalca. Pravila za piškotke..

  Sprejmete piškotke iz te spletne strani?
EU Cookie Directive