SPOMLADANSKI IZZIV ZA NAŠE KADETE

Tudi tokrat se je trener Vasić potrudil in pripravil kratek statistični prerez prvega dela sezone svojih fantov v 1.SKL

Sezono smo začeli zelo zgodaj in sicer že 1.julija za tiste najbolj pridne (neobvezni treningi), nakar smo 14.julija začeli še uradni-pripravljalni del sezone z obveznimi treningi.

Sam začetek sezone ni bil najbolj obetaven, ker so nekateri pričakovani nosilci ekipe takrat odhajali na dopuste, kar se je kasneje izkazalo kot največi problem skozi celotni jesenski del (posledično slabša pripravljenost in uigranosti ekipe ter dokaj veliko poškodb).

Udeležba na treningih je bila za začetek sezone zelo slaba (julija 61,48%,avgusta 71,14%).

V pripravljalnem obdobju smo opravili 18 treningov  ter odigrali tri prijateljske tekme (Drava Ptuj 3:2; Dravinja U19 3:3; ZTE 3:2) in tudi turnir v Jarenini (Jarenina 2:1;Aluminij 0:2).

Same tekme so mi pokazale kje bomo imeli največ težav (realizacija), kar se je potem res pokazalo na dobesedno vseh tekmah jesenskega dela. Realizacija naših priložnosti je bila naravnost  katastrofalna (v 18 tekmah smo dosegli samo 18 golov in zapravili po mojih zapiskih vsaj 31x 100% priložnost za doseganje zadeteka ; 100% priložnost je zame vratnica, 1:1 na vratarja, neoviran udarec z nogo ali glavo iz 5-10 metrov in zgrešen strel na prazna vrata.

Za primerjavo:

Tekme proti Olimpiji iz Ljubljane,ki je po 18 odigranih krogih na 1.mestu kadetske lige,

z osvojenimi 45 točkami in gol razliko 38:6 !!!

V 1.krogu poraz doma z 0:5 (pri rezultatu 0:2 imeli vratnico in 2x100% priložnost za zadetek, iz naše druge 100% priložnosti pa protinapad in povišanje rezultata na 0:3)

V 16.krogu poraz v Ljubljani z 1:2 (pri rezultatu 0:1 imeli 2x100% priložnost ter z 11m izenačili rezultat na 1:1 in čisto na koncu tekme po manjši nezbranosti dobili zadetek za poraz 1:2)

Povzetek primerjave:

Proti ekipi ki je prejela samo 6 zadetkov, smo si priigrali 5x100% priložnost in dosegli en zadetek (pa naj to ne zveni kot kakršenkoli alibi, ker jih kot trener ne iščem).

P.S: kvaliteta ekipe je da prihaja v priložnosti, ampak  tudi kvaliteta je to, da jih realizira.

Posledično odsotnostim in poškodbam je na 18.-ih srečanjih samo pet igralcev zbralo več kot 1000 minut. To so: Ferlež Tim 1427 minut/18 tekem; Vergilas Leonardo 1351 minut/17 tekem; Radić Aleksandar 1318 minut/18 tekem; Parfant Alek 1311 minut/17 tekem; Romih Rok 1119 minut /17 tekem.

Še igralci, ki so bili nekako predvideni kot nosilci te selekcije, ampak so zaradi poškodb izpustili veliko število tekem: Haljeta Nermin 943 minut/14 tekem; Krantić Ilijaz 677 minut/10 tekem; Lesjak Kevin 603 minut/10 tekem; Homšek David 635 minut/10 tekem;….

Naši »najboljši« strelci so: Parfant Alek in Radić Aleksandar ki sta dosegla po 3 zedetka, Ferlež Tim, Haljeta Nermin in Ciqaći Herolind so dosegli po 2 zadetka in po enega so dosegli Zalokar Luka, Dobrajc Aleš, Pipan David in Kurnik Marcel.

V celotnem jesenskem delu bomo opravili okrog 120 aktivnosti in sicer: 30x trening kondicije; 30x kombinirani trening; 24x trening taktike; 8x trening tehnike, 2x testiranja in odigrali 26 tekem (18 prvenstvenih,4 prijateljske,2 mednarodne in 2 tekme na turnirju).

Igralci ki so imeli največji procent udeležbe na treningih in tekmah: Zalokar Luka (97,22%); Kurnik Marcel (89,81%); Vergilas Leonardo (86,11%); Radić Aleksandar (85,19); Ferlež Tim(82,41%); Parfant Alek(79,63%);…..

Za primerjavo še poškodovani igralci: Haljeta Nermin(75,93%); Romih Rok(73,15%); Demšar Luka(66,67%); Čepin Tilen(62,04%); Homšek David(56,48%); Krantić Ilijaz(52,78%); Lesjak Kevin(51,85%);…..

Z disciplino in prizadevnostjo na treningih ni bilo nobenih težav kakor tudi ne na tekmah, ker smo na 18 tekmah prejeli samo 15 kartonov (en karton rdeče barve in 14 rumenih) in smo tako na prvem mestu lestvice fair-playa.

Cilji za spomladanski del so: predvsem si želim da skozi treninge v zimski pavzi (fitnes, body balance, telovadnica) izboljšamo osnovno moč vsakega igralca, ker smo v jesenskem delu poleg slabe realizacije imeli tudi ogromno težav z duel igro (na tleh in v zraku). Potem si želim, da skozi prijateljske tekme do začetka prvenstva (15.marec) izboljšamo tudi realizacijo in da bomo posledično temu tudi bolj uspešni ter zadovoljni glede rezultatov tekem (še posebej pa zadovoljni na koncu ligaškega tekmovanja).

Primarni cilj vseh skupaj pa je zagotoviti obstanek v 1.SKL(seveda v skupnem seštevku z mladino).

Na koncu pa bi se rad zahvalil vsem igralcem za pridnost in posluh, obenem pa se tudi opravičil, za trenutke ko sem bil »siten in prehud« (bilo je samo v dobri nameri, da smo vsi skupaj boljši ter bolj uspešni).

Zahvala gre tudi šefoma, g.Žilniku in Arčanu za nesebično pomoč in spodbudo v teških trenutkih,ki jih je bilo zelo veliko (včasih celo preveč) skozi celotni jesenski del (porazi,poškodbe,itd….).

Seveda ne pozabljam na tehničnega vodjo, g.Romiha, kateri  je bil v pomoč in oporo meni ter tudi vsem igralcem. Nikakor pa ne smem pozabiti, v svojem in v imenu vseh igralcev, našega Mirota (g.Jankovič), ki je skrbel, da smo lepo in čisto izgledali na vseh tekmah. Ter čisto za konec, zahvala vsem pozitivnim in razumevajočim staršem, za njihovo zaupanje in potrpežljivost….

Še enkrat hvala vsem. Vsem skupaj želim vesele praznike ter

SREČNO, ZDRAVO TER BOLJ USPEŠNO LETO 2014 !!!

trener: Vasić Predrag

 

NAŠI POKROVITELJI

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Zakonodaja lastnikom spletnih strani nalaga, da morajo svoje obiskovalce informirati o piškotkih, ki jih uporablja njihova spletna stran, za uporabo piškotkov pa potrebujejo privoljenje vsakega obiskovalca. Pravila za piškotke..

  Sprejmete piškotke iz te spletne strani?
EU Cookie Directive