TURNIR V AVSTRIJI

Preberite poročilo naše nove poročevalke

 

POROČILO TURNIRJA

18. GSV – WACKER HALLENTURNIER GRAZ, AVSTRIJA

V nedeljo, 26.1.2014 smo se s selekcijo U-11, trenerjem Marjanom in z nekaterimi starši odpravili na »18. GSV-Wacker dvoranski turnir« v Graz, Avstrijo. Turnir je potekal v telovadnici centra srednjih poklicnih šol St. Peter.

Turnir je potekal v treh skupinah s po štirimi ekipami. NK Šampion je bil razporejen v skupino A, kjer so igrali še USV Voltsberg, SV Andritz in GSV Wacker (gostitelji). V skupini B so igrale ekipe GSC 1, ASV Goesting, ESK in ekipa iz Slovenije NK Radvanje. V skupini C pa so igrale ekipe SC Selersberg, NSG Liezen, Stattegg in ekipa iz Slovenije NK Tezno Maribor.

Šampioni se še niti ogreli niso, že so bili klicani na igrišče. Nasprotnik je bil SV Andritz. Žal pa te tekme Šampioni niso zmagali, poraženi so bili z 1:0. Igrali so sicer dobro, poznalo pa se je zgodnje vstajanje, neogretost in hiter štart na igrišču, zato njihove napadalnosti v tej tekmi ni bilo videti.

Drugo tekmo so naši fantje dobili s 3 proti 0, nasprotna ekipa je bila USV Voltsberg. Tretjo tekmo v skupini A so odigrali z GSV-Wacker. Fantje so pokazali svoje adute in se odločili igrati še bolj napadalno. Igri primeren je bil tudi rezultat. Tekmo so zmagali z 2 proti 0.

V skupini A so po odigranih tekmah dosegli drugo mesto, zato so se uvrstili v nadaljnje tekmovanje za 4.-6. mesto.

Starši s trenerjem Marjanom in tehničnim vodjem skupine Amadejem so vneto študirali možne variante za zmago in uvrstitve.

 

Med odmori, ki so trajali tudi po uro, so se fantje zabavali in okrepčali. Omenimo naj še to, da so Šampioni bili tokrat prvič v novih dresih, ki so jih z veseljem oblekli, saj so izvrstne kvalitete.

V nadaljevanju turnirja so iz B skupine igrali z ESK ter zmagali s 3 proti 0. Iz C skupine so igrali z NSG Liezen in tudi to tekmo zmagali z 2 proti 1. Obe tekmi sta bili odigrani z lepo igro naših fantov. Ker so Šampioni obe tekmi zmagali, so se uvrstili na 4. mesto.

Zanimivost tega turnirja je, da so se za prvo mesto borili dve slovenski ekipi in sicer NK Tezno Maribor in NK Radvanje ter domača ekipa GSV-Wacker. Zmagali so fantje slovenske ekipe NK Radvanje. Druga je bila ekipa domačinov GSV- Wacker  in tretja ekipa NK Tezno Maribor. Slavje je bilo torej bolj ali manj slovensko. Za najboljšo igralko turnirja je bila razglašena deklica iz ekipe ESK.

Po vseh odigranih tekmah je sledila podelitev pokalov za vse ekipe. Pokale je fantom in puncam iz tekmovalnih ekip izročila podžupanja Občine Graz. Vzdušje v ekipi NK Šampion je bilo izvrstno še toliko bolj, saj so fantje tokratni turnir odigrali borbeno in s srcem, za konec pa domov odnesli še pokal. Pohvaliti je potrebno tudi vratarja Šampionov, ki je uspešno ubranil žoge nasprotnih ekip. Želimo si še več takšnih srečanj!

 

NK Šampion so ponosno in zelo uspešno zastopali: Dimnik Nik, Nerad  Nejc, Plevnik Primož, Čater Nel, Križnik Jaka, Vincelj David, Kočevar Peter, Vidmar Žiga in Privošnik Luka.

 

Zapisala Nataša Privošnik

NAŠI POKROVITELJI

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Zakonodaja lastnikom spletnih strani nalaga, da morajo svoje obiskovalce informirati o piškotkih, ki jih uporablja njihova spletna stran, za uporabo piškotkov pa potrebujejo privoljenje vsakega obiskovalca. Pravila za piškotke..

  Sprejmete piškotke iz te spletne strani?
EU Cookie Directive