PRAVA KLIMA PRED ZAČETKOM SPOMLADANSKEGA DELA

Naši dve ekipi že pridno trenirata doma in se pripravljata na pomembne tekme spomladanskega dela sezone. V soboto so se vrnili s priprav, zato je prav da jim malo osvežimo spomine, ki jim bodo dali energije za trening.

Priprave v »Dajli«

V zadnji februarski sredi smo se s selekcijama U-17 in U-19 odpravili na zimske priprave. Pot nas je vodila mimo sklonjenih-polomljenih dreves Notranjske in na lastne oči smo se lahko prepričali v moč matere narave (nedavni žledolom). Izletnikov voznik Aleš nas je varno pripeljal v Dajlo pri Novemgradu in po namestitvi v apartmajskem naselju Bella Vista smo se odpravili na kosilo. Že kmalu po kosilu pa je našo kadetsko ekipo čakala prva tekma – nasprotnik kadeti NK Jadran iz Poreča. Po koncu zanimivega srečanja smo iztržili neodločen rezultat 2:2, trener Vasič pa si je zapisoval napake in jih v nadaljnjih dneh na treningih uspešno odpravljal. Mladinci so se isti večer odpeljali v Umag in odigrali prijateljsko tekmo s člansko ekipo NK Buje in zadeli 3x, a je sodnik neupravičeno piskal dva prepovedana položaja, tako je bil rezultat končni rezultat 1:1. Vsako noč v času priprav je močno deževalo, a so se dnevi razjasnili in fantje so imeli več kot odlične pogoje za trening pod budnimi očesi trenerjev Žilnika, Arčana in Vasiča.

Ob prostem času so fantje uživali v morski klimi, ob skupnem druženju in ob igranju Fife (najpomembnejše je seveda skupno druženje in jačanje tako imenovanega ekipnega duha). Opravljene so bile analize tekem in treningov ter pogovori s fanti o načinu življenja športnikov. Kadeti so si ogledali staro mestno jedro Novegagrada, mladinci pa Umaga, se malo sprehodili ob morju in v miru spili kakšen sok ali celo kavo.

Tudi jaz nisem mirovala, saj so fantje venomer potrebovali zdravilno kremo, masažo bolečih mest, led in toplo besedo. Nanje smo lahko zelo ponosni, saj so tudi po obnašanju pravi »šampioni«. Sicer se najde nekaj nedolžnih prekrškov, ki smo jih naredili kot mladostniki prav vsi, kaj ne?

Ob vračanju proti domu sta bili v Ljubljani odigrani prijateljski tekmi z NK Bravom. Kadeti so prepričljivo zmagali z 1:5, mladinci pa ob dobri igri izgubili z 2:1. Trenerji bodo po opravljenih pripravah opravili temeljito analizo svojega dela, a menimo, da so fantje v pravem športnem duhu, borbi in pozitivni komunikaciji pokazali napredek.

Fantje, le s tako energijo v spomladanski del!

Tadeja Pfeifer

 

 

NAŠI POKROVITELJI

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Zakonodaja lastnikom spletnih strani nalaga, da morajo svoje obiskovalce informirati o piškotkih, ki jih uporablja njihova spletna stran, za uporabo piškotkov pa potrebujejo privoljenje vsakega obiskovalca. Pravila za piškotke..

  Sprejmete piškotke iz te spletne strani?
EU Cookie Directive