TRENERJEV POGLED

Ekipa kadetov tudi letos tekmuje 1. Slovenski nogometni ligi, sestavljajo jo fantje letnikov 98 in 99. Trener Predrag Vasić je pripravil kratki prerez jesenskega dela sezone 2014/15.

Priprave na sezono 2014/2015 smo začeli zelo zgodaj in sicer že 1.julija z neobveznimi treningi (za tiste najbolj pridne) in potem 14.julija še z uradnim delom.

Sam začetek priprav ni bil najbolj obetaven, ker so nekateri igralci, ki so nosilci ekipe, takrat odhajali na dopust (nekateri celo zadnji teden pred začetkom prvenstva, kar vsi vemo kako je to nezaželeno in kako to potem vpliva na formo). To se je kasneje izkazalo kot največji problem skozi celotni jesenski del v obliki slabših rezultatov, poškodb igralcev ter posledično temu tudi slabši pripravljenosti in uigranosti ekipe.

V pripravljalnem obdobju smo opravili 20x trening in 3x prijateljske tekme (Dravinja U19/17  5:1, Sl.Bistrica U19/17  4:1 in Aluminij  0:9). Prvi dve tekmi proti slabšima nasprotnikoma mi niso pokazale veliko, za razliko od tekme proti Aluminiju, kjer so se pokazale vse naše slabosti in kje bomo imeli največ težav (op.sestava ekipe oz.uigranost ter faza napada).

Prvenstvo smo začeli  9. avgusta s tekmo v N.Gorici (poraz 1:3), potem nadaljevali zelo slabo (tudi zaradi prej omenjenih težav), prvo točko pa smo osvojili v 4.krogu v Velenju 0:0, ter na prvo zmago čakali vse do 9.kroga (doma Koper 1:0).

V jesenskem delu smo odigrali 18 prvenstvenih tekem (15+3 tekme iz pomladanskega dela).

18 tekem: 3x zmaga, 2x neodločeno, 13x poraz, gol razlika 19:50 in osvojili  11 točk (15.mesto). Tukaj moram omeniti neverjeten podatek: od 13-ih porazov smo bili kar 7x  poraženi z rezultatom 1:2, oz.lahko rečem celo 9x , ker smo na dveh tekmah (v Gorici in doma proti Bravo Publikumu) dobesedno v zadnji minuti dobili zadetke na 1:3 (posledica lovljenja rezultata).

Igralci, ki so odigrali največ tekem in tudi največ minut so: Ciqaći Herolind 1440 minut/18 tekem; Zalokar Luka 1422 minut/18 tekem; Marko Tomaž 1377/18 tekem; Veligošek Gašper 1360 minut/17 tekem; Grobelnik Jaka(v) 1275 minut/16 tekem; Kavčič Tim 1188 minut/15 tekem; Kolenc Miha 1161 minut/16 tekem…..

Še igralci, ki so bili nekako predvideni kot nosilci te ekipe (letnik 98), ampak so zaradi poškodb izpustili veliko število tekem: Demšar Luka 794 minut/11 tekem; Ravnak Tilen 800 minut/10 tekem; Mejrić Meris 74 minut/2 tekmi in Čepin Tilen, ki zaradi težje poškodbe in operacije žal ni odigral še nobene tekme v tem letu.

Naš najboljši strelec, ki je odigral prav vse minute in kot zvezni igralec dosegel največ zadetkov (6) je bil CIQAĆI Herolind - Hero. Bravo in še enkrat čestitke z moje strani!!

Igralci, ki so imeli največji procent udeležbe na treningih so: Zalokar Luka (97,59%), Grobelnik

Jaka (V) in Krumpak Luka (oba 95.18%), Štiglic Matic (89,16%), Veligošek Gašper (85,54%), Kolenc Miha (83,13%), Tavčar Leonardo 80,52%)… P.S: procent udeležbe vseh fantov skupaj je nekje 70%.

Povzetek trenerja:

Kot trener nisem oz.nismo (tudi igralci) zadovoljni s točkovnim izkupičkom v tem jesenskem delu (ne glede na vse težave), kakor tudi z razmerjem doseženih in prejetih zadetkov. Tukaj lahko delno prevzamem svoj del odgovornosti, sploh za tekmo v Mariboru (poraz 2:9) za napačno izbiro taktike (igrali smo preveč odprto) in tudi za napačno izbiro igralcev.

Nekatere tekme smo odigrali zelo dobro (Triglav, Gorica, Krško, Bravo) a žal vseeno izgubili, (tudi zaradi pomanjkanja športne sreče), nekatere tekme pa tudi zelo slabo (Ilirija, Krka-obe tekmi).

Nekateri igralci so skozi celotni jesenski del zelo napredovali, bili boljši iz tekme v tekmo, žal pa so tudi takšni igralci, ki niso prav veliko  napredovali in ravno ti igralci se morajo še bolj   potruditi v spomladanskem delu sezone, če hočejo slediti že prej omenjenim.

Cilji za spomladanski del:

Primarni cilj je skupen vsem, obstanek v 1.SKL (seveda v skupnem seštevku z mladinsko ekipo).

Naslednje kar si želim je, da bomo skozi treninge v zimski  pavzi (fitnes,body balance) izboljšali osnovno moč in vzdržljivost vsakega igralca, ker smo po mojih ocenah imeli veliko težav tudi z duel igro. Potem si želimo izboljšati individualno tehniko-taktiko vsakega igralca, izboljšati uporabo (pomembnost) slabše noge. Skozi prijateljske tekme v pripravljalnem delu izboljšati agresivnost ter komunikacijo, kakor tudi učinkovitost oz.realizacijo ustvarjenih priložnostih za zadetek.

Mogoče se na prvi pogled  zdi, da imamo veliko ciljev, mogoče tudi preveč, ampak sem mnenja, da te cilje lahko dosežemo. Vendar samo, če se res dobro pripravimo, damo glave skupaj (igralci,trener,starši), spremenimo miselnost v glavah (začnemo razmišljati samo v pozitivno smer, negativci bodo hitro odstranjeni) in rezultati dela bodo sigurno prišli.

Torej, čaka nas veliko dela in odgovornosti, vendar smo na to pripravljeni – verjamem da smo za uresničitev naših ciljev pripravljeni trdo garati in to tudi bomo.


Na koncu bi se rad zahvalil vsem igralcem za pridnost in posluh, obenem pa bi se tudi opravičil za trenutke, ko sem bil»tečen in prehud« (bilo je samo v dobri nameri).

Zahvala gre tudi šefoma, g.Žilniku in g.Arčanu za nesebično pomoč in spodbudo v težkih trenutkih, ki jih je bilo zelo veliko (preveč) skozi celotni jesenski del (porazi,poškodbe…).

Seveda ne pozabljam našega Mirota (g.Jankovič), ki vseskozi  skrbi, da treniramo na dobro pripravljenih igriščih, kakor tudi na to, da na tekmah izgledamo lepi in čisti.

In čisto na koncu zahvala vsem  POZITIVNIM in razumevajočim staršem za zaupanje in veliko mero potrpežljivosti.

Še enkrat hvala vsem in se že veselim nadaljnih izivov.

Vsem skupaj želim vesele bližajoče se praznike ter

SREČNO, ZDRAVO IN USPEHOV POLNO LETO 2015 !!!


Trener: Vasić Predrag

NAŠI POKROVITELJI

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Zakonodaja lastnikom spletnih strani nalaga, da morajo svoje obiskovalce informirati o piškotkih, ki jih uporablja njihova spletna stran, za uporabo piškotkov pa potrebujejo privoljenje vsakega obiskovalca. Pravila za piškotke..

  Sprejmete piškotke iz te spletne strani?
EU Cookie Directive