MLADINCI JESEN 2014/15

Poročilo o delu mladincev je podal Jani Žilnik.

NAJPREJ NAŠI - MALO PA TUDI MOJI MLADINCI V JESENI 2014

Delo trenerja mladincev NK Šampion je prevzel bivši članski trener,ki se je po 5 letih dela z odraslimi igralci z vso vnemo lotil nove zgodbe s perspektivno mladinsko ekipo.Verjetno celo preveč vneto,saj v prvi polovici prvenstva pravih rezultatov poleg zavzetega dela na treningu ni in ni bilo.Trener je verjel v individualne sposobnosti igralcev,saj so se le ti že dokazali z dobrim znanjem nogometa v zadnjih letih.Končno se je pojavila tudi prva zmaga v 7.krogu in to kakšna proti Mariboru v Mariboru 1;6,kasneje so padli še »veliki«Aluminij,Interblok,Celje,Krško,Triglav in Krka.Na koncu smo osvojili 10.mesto -25 točk 8zmag, 9porazov in 1x neodločeno z gol razliko 29:39.

Proti Domžalam in Gorici smo 2x precej visoko izgubili, vse ostale tekme pa smo bili na vsaj na enakovrednem nivoju. Razveseljuje visoko 2.mesto v fairplayu.

Prisotnost na treningih ki smo jih opravili v jeseni je bila 67%. Zadovoljiva glede na dejstvo, da je 11 najbolj pridnih preseglo 70%, med njimi pa so bili največkrat na treningu –preko 85% Vundrl,Romih in Radič. Trenirali smo v dobrih pogojih, posebej poletni meseci so bili letos odlični za vadbo, svoje so prispevala še odlično pripravljena travnata igrišča na Ljubečni in 4.osnovni šoli.

Poleg 18 prvenstvenih, smo odigrali še 5 prijateljskih in pokalno tekmo. Vse prvenstvene tekme je odigralo kar 5 igralcev (Adamič, Ferlež, Haljeta, Radiškovič in Romih), od katerih sta največjo minutažo nabrala prav prva dva omenjena. Še 5 jih je odigralo 16 ali 17 tekem (Kramer, Pfeifer, Pirtovšek, Zorič in Vunderl. Najbolj učinkovit je bil Kramer s 13 zadetki tudi prvi strelec lige. Sodeloval je tudi v akcijah reprezentance. Poleg njega je reprezentančni dres to jesen nosil tudi Jarc sicer to jesen vratar članske ekipe. Poleg prvega strelca sta bila najbolje ocenjena igralca jeseni Pirtovšek in Pfeifer, ki sta prispevala precej tudi k dobrim rezultatom članske ekipe (4.mesto v ligi in uvrstitev v finale pokala MNZ). Dobro je izkoristil člansko minutažo tudi Alijagič, uradni debi pa so zabeležili tudi Zorič , Adamič, Poznič, Dajčer in Bevc.

Sicer smo zadeli že na prvi tekmi v Gorici, ki smo jo sicer po slabem 2.polčasu previsoko izgubili. Kljub porazu smo bili solidni  na drugi tekmi proti Domžalam, ki so svoje priložnosti izkoristili. Prvo točko smo si z dobrim 2.polčasom priborili v Novem mestu, prvi gol na tujem je zabil iz 11m Adamič, kasneje še enega iz 11m Kramar. V 4.krogu smo odigrali eno slabših tekem zato je bil poraz proti Iliriji kljub 25 minutam z igralcem več in navidezni premoči- zaslužen. Nič bolje jo nismo odnesli na naslednjem gostovanju v Velenju, ko nam je nasprotnik zabil 4 evrogole, sami pa svoje šanse nismo izkoristili. Pri naslednjem porazu doma proti Bravu 0:1 pa je drugi polčas nakazal, da bi lahko kmalu koga premagali. Seveda si nismo to upali glasno napovedovati v Mariboru, vendar zgodilo se je prav to. Praktično vse priložnosti smo po odličnih kontrah izkoristili za zgodovinsko zmago 1:6. Kramer in Adamič sta bila nerešljiva uganka za Mariborčane. Precej težje pa smo minimalno z 1:0 dobili tudi naslednjo tekmo v gosteh proti Aluminiju. Nismo pa zdržali proti Kopru. Po odličnem prvem polčasu smo v nadaljevanju po tehničnih napakah omogočili dobremu nasprotniku na papirju precej lahko zmago. S porazom smo se vrnili tudi z gostovanja iz Ljubljane, kjer smo prikazali dosti slabšo tekmo kot proti Kopru. Nato pa je sledila serija 4 zmag. Najprej smo premagali doma Krško, nato pa  po ne preveč prepričljivi igri zmagali v Kranju,  z 2:1. Nato so sledile dve odlični predstavi. Najprej je padel težje kot kaže rezultat s 3:0 Interblok, še slajša pa je bila zmaga proti Celju, ko smo prvi polčas pokazali res izjemno partijo. Na vseh  štirih tekmah je zabijal Kramer, pridno pa mu je pomagal z goli tudi Adamič, ki jih je na koncu zbral  zavidljivih 7 golov. Tudi na 2. tekmi proti Gorici nismo bili pravi, smo pa novo zmago dosegli v Izoli in nato naslednjo še  na 2.tekmi proti Krki. Zadnjo tekmo jeseni smo visoko izgubili proti Domžalam, ki so dobro izkoristili naše individualne napake in našo malce manj izkušeno postavo.

Pokalno tekmo proti Rudarju smo izgubili šele po streljanju 11m.

Z optimizmom lahko pričakujemo pomladanske tekme, saj smo dokazali, da lahko premagamo tudi najboljše v ligi, res pa je, da smo se mučili tudi z najslabšimi.

Za delo in prizadevnost na treningih moram pohvaliti vse igralce, ki upam, da sedaj verjamejo v naše delo in svoje sposobnosti.

Hvala, da sem se lahko veselil z vami .Prav tako hvala ostalim trenerjem in pa tehničnem sodelavcem Tadeji, Mirotu in Frenku.

Žilnik Jani

 

 

 

 

NAŠI POKROVITELJI

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Zakonodaja lastnikom spletnih strani nalaga, da morajo svoje obiskovalce informirati o piškotkih, ki jih uporablja njihova spletna stran, za uporabo piškotkov pa potrebujejo privoljenje vsakega obiskovalca. Pravila za piškotke..

  Sprejmete piškotke iz te spletne strani?
EU Cookie Directive