TUDI TO JE NOGOMET

Zadnji vikend je bil drugačen od prejšnjega.

RAZVESELILI SO NAS SAMO U-13

Ta vikend je bil za naše selekcije dosti manj uspešen kot prejšnji (v prejšnjem vikendu smo bili brez poraza), tako da so nas z zmago razveselili samo fantje selekcije U-13.

Selekcija U-13 ; prva spomladanska tekma in že takoj derbi, srečanje prvo in drugo uvrščene ekipe. Naši »Šampioni« so se na gostovanje v Krško odpravili z jasnim ciljem, pokazati zakaj so vodilni v ligi in svojo nalogo so opravili več kot uspešno. Že v prvih 10 minutah so s tremi zadetki pokazali, da so občutno boljši nasprotnik in tako so samo še nadaljevali. Polčas so dobili z rezultatom 0:4, končni rezultat pa je bil 0:5. Za odmevno zmago v derbiju vodilnih ekip, so po besedah trenerja, zaslužni prav vsi fantje. Le ti so se držali navodil in igrali kompaktno ter navdihnjeno, skratka… zmaga je bila definitivno zaslužena in fantje so še enkrat pokazali zakaj so strah in trepet prve lige mlajših dečkov (10 tekem, 10 zmag in gol razlika 58:8). Fantje, vse čestitke in naj vas takšne zmage ne uspavajo. Le tako naprej!

Selekcija U-14 ; tokrat smo odšli na dolgo gostovanje v Brežice. Glede na zmago v prejšnjem tednu se je zmaga nekako pričakovala tudi tokrat, a nogomet je še enkrat pokazal da nagradi samo tiste ki so 100% v tekmi in tiste, kateri se držijo osnovnih navodil sodobnega nogometa. Če lahko za prvi polčas rečemo, da smo s svojo igro in izgledom deloma zadovoljni, tega definitivno ne moremo reči za drugi polčas (še posebej za zadnjih 15 minut). V drugem polčasu smo v preveliki želji po zmagi začeli igrati neodgovorno, predvsem pa slabo (nismo se držali navodil in začeli smo igrati nek svoj nogomet). Tekma se je na koncu končala z rezultatom 0:0, a je bil trener kljub načeloma ugodnemu rezultatu s prikazanim zelo nezadovoljen. Naslednjič bodo fantje morali pokazati več, predvsem več zrelosti in odgovornosti v odločilnih momentih tekme (glava mora vedno delovati na 100%, tudi če ne gre tako kot smo si pred začetkom tekme zamislili).

Selekcija U-15 ; tekma proti vodilni ekipi lige NK Maribor in mirno lahko rečemo, da so se fantje izkazali. V tekmo nismo odšli z nekim strahospoštovanjem, ampak smo krenili na zmago, odločno in hrabro. Po dveh nepotrebnih napakah (in seveda individualni kvaliteti nasprotnika) smo na polčas odšli z zaostankom 2:0, a smo načeloma delovali dokaj dobro. Še bolj pa veseli, da v drugem polčasu ni sledil padec, še več, svoj nivo smo uspeli še dvigniti. Če bi gledali samo drugi polčas je bil rezultat 1:1, skupni rezultat celotne tekme pa 3:1 v prid Maribora. Kljub vsemu lahko naše »Šampione« tokrat resnično pohvalimo, želimo samo to, da bi se ta odnos in igra ponovila tudi proti manj močnim nasprotnikom. Vse to (še posebej igra v drugem polčasu) nam mora biti motivacija za naprej, saj je spomladanski del še dolg ter priložnosti za dokazovanje še veliko.

Selekcija U-16 ; naši kadeti so tokrat odšli na težko gostovanje v Ljubljano, nasprotnik pa NK Bravo. Po res odličnem prvem polčasu smo lahko samo obžalovali da je bil rezultat polčasa 0:0. Imeli smo nekaj res zrelih priložnosti in nadzorovali smo potek srečanja, kar pa za drugi polčas žal ne moremo trditi. V drugem polčasu je naš nivo bistveno padel in nasprotnik je tehtnico prevesil na svojo stran. 13 minut pred koncem srečanja je žal tudi zadel in tekma se je končala z rezultatom 1:0. Kljub vsemu je bil trener z videnim dokaj zadovoljen, dejstvo pa je, da bomo morali določen nivo držati skozi celotno srečanje, predvsem pa zadeti takrat ko imamo priložnosti za to. Ne glede na poraz lahko fantje dvignejo glave in se hrabro podajo v nove tekme ter v nove predstave.

Selekcija U-18 ; mladinska ekipa je v Ljubljano odpotovala močno oslabljena (brez dveh, treh standardnih igralcev prve postave). In kot da to še ne bi bilo dovolj, smo v samem začetku tekme (2. minuta) prejeli še zadetek. Le ta nam je nekako spodrezal krila in skozi celoten prvi polčas smo delovali neprepoznavno, oziroma nismo delovali tako kot ta ekipa deluje. Podobno se je dogajalo tudi v drugem polčasu in na koncu smo žal izgubili z 2:1. Kljub dokaj slabi igri pa bi iz te tekme lahko vseeno potegnili kaj več, saj smo imeli kar nekaj priložnosti, ki jih žal nismo znali izkoristiti. Tokrat smo zabeležili poraz, ki ga bomo poizkušali čim hitreje pozabiti. Cilj do naslednje tekme je »sestaviti« ekipo (da bomo brez manjkajočih igralcev) ter pokazati boljši obraz. Glede na to, kaj so mladinci v prejšnjih srečanjih že pokazali, verjamemo da bo temu res tako in da nas čakajo še mnoge dobre tekme ter seveda tako željene zmage.

Selekcija ČLANI ; tokrat zelo na kratko - nasprotnik Podvinci in derbi za tretje mesto. Prvi polčas dokaj dober in naše vodstvo z 1:0, drugi polčas zelo slab in sledil je preobrat ter vodstvo gostov z 1:2. Kljub zelo slabemu drugemu polčasu smo si za poraz krivi čisto sami (+ malo sodnik zaradi nedosojenega prepovedanega položaja), ampak vse to trenerja ne zanima. Zanima ga dobra igra in prepričljive predstave, kar za tokratni drugi polčas ne velja. Nihanja v igri niso zaželena in če so pri mlajših selekcijah še nekako dopustna in mogoče celo razumljiva, to za člane ne velja.

Kolektiv NK Šampion

NAŠI POKROVITELJI

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Zakonodaja lastnikom spletnih strani nalaga, da morajo svoje obiskovalce informirati o piškotkih, ki jih uporablja njihova spletna stran, za uporabo piškotkov pa potrebujejo privoljenje vsakega obiskovalca. Pravila za piškotke..

  Sprejmete piškotke iz te spletne strani?
EU Cookie Directive