RADOMLJE 2015, 3. mesto

V nedeljo 26. aprila je potekal kvalifikacijski turnir za dečke v starostni skupini U13. Na turnirju je tekmovalo 24 ekip z več kot 370 igralci, odigranih pa je bilo kar 78 tekem.

Turnir je potekal tako, da so bile ekipe razvrščene v 4. kvalifikacijske skupine. Prvi dve ekipi iz skupine sta se neposredno uvrstili v četrtfinale, ostale ekipe pa so glede na svojo uvrstitev v skupinskem delu »razigravale« od  9-12 mesta. Povedati moram da so na turnirju sodelovale ekipe  iz najboljših  nogometnih šol iz Slovenije, kot so npr. NK Olimpija, NK Krško, NK Domžale, NK Krka, NK Interblock, NK Maribor, NK Bravo, NK Triglav Kranj, NŠ Mura, ND  Gorica, ter seveda mi NK Šampion (Slovenskih klubov je bilo še več, zgoraj pa sem naštel samo nekaj najbolj prepoznavnih). Ne smemo pa pozabiti da so na turnirju nastopali tudi dve posebej povabljeni ekipi, iz Hrvaške ŠN Rijeka in iz Slovaške 1.FC Tatran. Najboljša ekipa iz omenjenega turnirja pa se je uvrstila  na finalni turnir v Kitzbuehlu.

Naša ekipa je bila uvrščena v  skupino C.  Prvo tekmo turnirja smo odigrali  proti ekipi NK Triglav Kranj, proti kateri smo v samih izdihljajih tekme izgubili z rezultatom 1:0 . Tekmo smo odigrali prav tako kot kaže rezultat zaspano in zgubljeno. Ko pa smo se prebudili, smo odigrali za oko ne preveč lepo, vendar dovolj hrabro proti ekipi NK Trim Trebnje. Tekma se je končala z rezultatom 0:0. Po drugi tekmi smo zasedali zadnjo mesto v skupini, kar je pomenilo alarm za ekipo, ki je vedela da tja ne sodi.

Zato so igralci opravili skupinski sestanek, kar se je kasneje pokazalo za zelo dobro potezo. Iz tekme v tekmo smo se začeli kazati igro, katera nas krasi skozi vso prvenstvo. Naslednjo tekmo smo dobili proti NK Bravo z rezultatom 1:0, v četrtem kolu pa smo premagali ekipo NK Medvode (prav tako z rezultatom 1:0), kar nas je popeljalo na 2. mesto v skupini. Zadnja tekma v skupinskem delu pa je odločala o prvem mestu v skupini, odigrali smo jo proti ekipi NK Mura. V tekmo smo krenili odločno in jo dobili z rezultatom 3:0. Iz skupine se je v četrtfinale poleg nas uvrstila ekipa NK Triglav Kranj.  Iz skupine D smo za nasprotnika dobili drugo uvrščeno ekipo NK Krka Šentjernej. Odločnost se je kazala še naprej, kar so okusili nasprotniki že v samem začetku tekme. Po odlični akciji smo dobesedno zabili gol, kar je  na koncu pomenilo  uvrstitev v polfinale.

V polfinalu smo (že na koncu z močmi) naleteli na kasnejšega zmagovalca 1.FC Tatran iz Slovaške in žal izgubili z rezultatom 2:1. V tekmi za tretje mesto proti ekipi ND Ilirija (8. tekma na turnirju), pa smo dobesedno iztisnili še zadnje atome moči in odigrali še to zadnjo tekmo na turnirju, rezultat 0:0. Za tretje mesto so odločale 11.metrovke, v tej nogometni prvini pa smo bili boljši in zmagali 3:2, kar je pomenilo končno 3.mesto. Pohvalil bi prav vse igralce, ki so igrali na omenjenem turnirju, saj je prav vsak dodal kanček mozaika za naš končni uspeh. 

Zahvala tudi staršem za športno vzpodbujanje

Trener Toni Mihalič

 

NAŠI POKROVITELJI

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Zakonodaja lastnikom spletnih strani nalaga, da morajo svoje obiskovalce informirati o piškotkih, ki jih uporablja njihova spletna stran, za uporabo piškotkov pa potrebujejo privoljenje vsakega obiskovalca. Pravila za piškotke..

  Sprejmete piškotke iz te spletne strani?
EU Cookie Directive