KADETI SPOMADI UPRAVIČILI ZAUPANJE

Kot je že v navadi, nas s svojim poročilom najprej razveseli trener kadetov Vasić.

Sezona: 2014-20145                                                                                                  Celje: 14.06.2015

Poročilo spomladanskega dela - Kadeti U-17

S treningi za spomladanski del sezone smo začeli že 3.januarja in sicer v fitnes centru Top-fit (fitnes, body-balance), kakor tudi na igrišču z umetno travo Olimp.

Po dokaj slabem jesenskem delu, predvsem slabem kar se tiče osvojenih točk in posledično s tem situaciji na lestvici, smo se že na samem začetku spoprijeli z trdim garaškim delom.

Za spomladanski del smo si zastavili naslednje cilje: izboljšati osnovno moč vsakega igralca (skozi vadbo v fitnesu in skozi program body-balance); izboljšati duel igro na tleh in v zraku, izboljšati agresivnost in komunikacijo ter samo realizacijo in na koncu najbolj pomemben cilj - zagotoviti obstanek v 1.Slovenski ligi (seveda v skupnem seštevku z mladinsko ekipo).

Zelo kmalu smo začeli tudi z igranjem prijateljskih tekem: U17 Šmartno ob Paki  3:0

(Olimp, 24.januarja); U19 Šmartno ob Paki  2:1 (Olimp, 25.januarja); Šenčur  2:0  (Olimp, 7.februarja); Sturm Graz 3:1 (Olimp, 10.februarja - EJL liga); Veržej  2:0 (v Umagu 26.februarja v sklopu zimskih priprav od 18.2 - 21.2.2015); Radomlje  0:2 (v Radomljah, 21.februarja na povratku iz priprav); U19/17 Rudar Trbovlje  4:1 (Trbovlje, 28.februarja); U19 Dravinja  3:1 - zadnja pripravljalna tekma).

Prijateljske tekme so pokazale viden napredek v vseh segmentih igre, predvsem v kondicijski pripravljenosti igralcev. Vse tekme smo odigrali zelo dobro in kvalitetno (še posebej tekmo mednarodne lige proti zelo dobri ekipi Sturma iz Graza), kar nas je nadejalo z veliko mero optimizma pred nadaljevanjem prvenstva. Izboljšali smo igro in disciplino v obeh fazah igre, kakor tudi realizacijo 100% priložnosti, kar je bilo vidno tudi pozneje v nadaljevanju prvenstva. Tukaj moram omeniti, da smo v zimski pavzi pripeljali igralca SENEKOVIČ Roka iz Jarenine, ki nam je prinesel dodano kvaliteto in sigurnost v ekipi, posebej v fazi obrambe.

Končno smo dočakali nadaljevanje prvenstva s tekmo v gosteh proti ekipi Iliriji Eltra Lux  0:0, kjer smo na zelo težkem igrišču bili boljši nasprotnik, žal pa nam nikakor ni uspelo doseči zadetka. Vseeno pa nam je ta tekma dala dodatno psihološko spodbudo za nadaljevanje, saj so fantje videli da znajo in zmorejo.

V spomladanskem delu smo odigrali šest tekem manj kot v jesenskem delu.

Malo za primerjavo.

T      Z      N      P       Goli       točke

Jesen            18      3       2      13      19:50       11

Spomlad  2015            12      6       2       4       20:16       20

V spomladanskem delu smo odigrali nekaj zares odličnih tekem,tukaj predvsem mislim na prestižno zmago v lokalnem derbiju proti ekipi Celja  5:1, z drugo najvišjo zmago v prvenstvu (Izola 6:1), kakor tudi zmaga v Kopru, domače zmage proti visoko uvrščeni ekipi Aluminija iz Kidričeva ter ekipi Rudarja iz Velenja. Tudi tiste tekme, kjer smo bili poraženi (Bravo, Maribor, Olimpija), smo odigrali zelo dobro, ampak zaradi kakovosti nasprotnika nismo uspeli iztržiti kaj več (do 60.min imeli pozitiven rezultat- proti Mb  1:1, proti Olimpiji pa celo vodili z 2:1). Edina črna pika je bila domača tekma proti zelo dobri  ekipi Triglava, kjer smo odigrali zelo slabo in doživeli hud poraz 0:6. V nogometu se zgodi tudi to - pač naš slab dan, nasprotnik pa je zadel praktično vse….

S spomladanskim delom sem kot trener zelo zadovoljen, saj smo z dobrimi igrami in 20-mi osvojenim točkami zasedli zelo visoko 5.mesto (Maribor 33 - državni kadetski prvak, Domžale 26, Olimpija 22, Triglav 21…) in  smo se skupaj z igralci (le ti so najbolj  zaslužni za ta uspeh), veselili obstanka v 1.Slovenski ligi, kar je bil tudi primaren cilj (seveda v skupnem seštevku z mladinsko ekipo).

Še nekaj  statističnih podatkov:

Igralec ki je odigral vseh 30 prvenstvenih tekem ter vseh 2400 minut  je CIQAĆI Herolind -

VSE ČESTITKE !!  Sledijo: Marko Tomaž (29 tekem, 2192min); Kolenc Miha (28 tekem, 2043 min); Tavčar Leonardo (28 tekem, 1990min); Grobelnik Jaka (25 tekem, 1981min); Zalokar Luka (27 tekem, 1976 min)….

Najboljši strelci so bili CIQAĆI Herolind, ki je kot vezni igralec dosegel 17 zadetkov in je med 5-mi najboljšimi strelci v kadetski ligi ter Zalokar Luka, ki je dosegel 6 zadetkov (težja poškodba pa mu je na žalost preprečila še kaj več),…..

(P.S. statistika se nanaša samo na prvenstvene tekme za celotno sezono 2014-2015)

Čisto za konec, pa bi se iskreno zahvalil vsem igralcem za sodelovanje in posluh ter jim zaželel veliko uspehov na njihovi nadaljni športni, kakor tudi življenski poti. Seveda, velik hvala mojim šefoma (Žilnik, Arčan), ki sta mi zaupala kadetsko ekipo in vseskozi verjela vame. Hvala za vajino pomoč, potrpežljivost ter ogromno podporo in posluh v najtežjih trenutkih (porazi na začetku sezone).

Za nesebično pomoč ter podporo bi se rad zahvalil tudi tehničnem vodji (ga.Zalokar Barbara), fizioterapevtkama (ga.Pfeifer, ga.Demšar), zapisnikarjema (ga.Zalokar, g.Aleksandrov) ter vsem pozitivno usmerjenim staršem za spodbudo, zaupanje in navijanje na tekmah. Nikakor pa ne smem pozabiti, v svojem imenu in imenu vseh igralcev, na našega Mirota (g.Janković), ki se je vseskozi trudil da smo imeli dobra igrišča in da smo bili na tekmah lepi, urejeni ter čisti….

Še enkrat hvala vsem tistim ki so me podpirali in verjeli vame……

 

Trener: VASIĆ Predrag

Slika z zagotovo enega najlepših trenutkov minule sezone, zmaga proti mestnemu tekmecu za konec sezone.

NAŠI POKROVITELJI

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Zakonodaja lastnikom spletnih strani nalaga, da morajo svoje obiskovalce informirati o piškotkih, ki jih uporablja njihova spletna stran, za uporabo piškotkov pa potrebujejo privoljenje vsakega obiskovalca. Pravila za piškotke..

  Sprejmete piškotke iz te spletne strani?
EU Cookie Directive