MIHA PISAL ŠAMPIONOM

Miha GOROPEVŠEK je postal član Ukrajinskega prvoligaša in s tem stopil stopničko dalje na svoji nogometni poti..

Šele, ko se ozrem nazaj in povežem nekatere točke na moji dosedanji športni poti vidim kako so nekatere odločitve, vztrajnost in pomoč ljudi pripomogle, da sem dosegel nivo na katerem se nahajam trenutno.

 

Povzetek moje karijere v eni povedi bi zgledal nekako tako – Transformacija povprečnega napadalca v centralnega branilca, ki je pred dnevi debitiral v najmočnejši ukrajinski ligi (po novem imenovana Pari-Match League).

ŽELJA, VZTRAJNOST, ZAUPANJE. Tri točke, ki se jih bom dotaknil saj se mi zdijo zelo pomembne pri razvoju mladih igralcev. V obdobju, ki sem ga preživel pri Šampionu je bilo kar nekaj vzponov in padcev ter nihanja forme, kar mislim, da je nekaj čisto normalnega pri mladih igralcih. Čeprav tega na trenutke nisem znal najbolje pokazati sem imel vedno veliko željo doseči profesionalni nivo. Ta želja me je gnala naprej tudi v trenutkih, ko ni kazalo najboljše. Takrat je bilo treba stisniti zobe in vztrajati naprej. Skozi leta sem od trenerjev s katerimi sem sodeloval, absorbiral dovolj znanja, ki mi danes omogoča igranje na profesionalnem nivoju.

V zadnjih sezonah sem ugotovil kako pomembni so nekateri detajli s katerimi so mi dobesedno težili trenerji. Velikokrat bi najraje odšel iz treninga saj je trener Žilnik neprestano grajal moje odločitve. Vedno je hotel od mene več. ''Dobro'' ni bilo dovolj. Hotel je približek perfekcije in marsikdaj me je to pošteno nerviralo. Posledično je bilo med nama veliko vroče krvi ampak kasneje sem spoznal, da me je prav to spremenilo v kvalitetnega igralca. Zaupanje do trenerjev je pomemben dejavnik. Mogoče so nekatere odločitve na trenutke nejasne ampak verjemite, da kasneje dobijo smisel.

Moj dosežek je rezultat zaupanja do trenerjev s katerimi sem sodelova skozi leta in hkrati pokazatelj, da se v Nk Šampion kvalitetno dela z mladimi igralci. Želja, vztrajnost in pa zaupanje ljudem, ki vam skušajo pomagati (v tem primeru trenerjem). Sam sem imel oz. še vedno imam podporo družine. In kombinacija teh elementov mi je omogočila najprej dokazovanje v nižji poljski ligi pri klubu Legionovia Legionowo, danes pa igranje v najmočnejši ukrajinski ligi za klub Volyn Lutsk.

ŽELJA, VZTRAJNOST, ZAUPANJE! Srečno vsem!

 

Lp, Miha

NAŠI POKROVITELJI

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Zakonodaja lastnikom spletnih strani nalaga, da morajo svoje obiskovalce informirati o piškotkih, ki jih uporablja njihova spletna stran, za uporabo piškotkov pa potrebujejo privoljenje vsakega obiskovalca. Pravila za piškotke..

  Sprejmete piškotke iz te spletne strani?
EU Cookie Directive