ŠAMPION BLAŽ NA PREIZKUŠNJI

»Mladi Šampion v Wolfsburgu«

V teh dneh se na preizkušnji v nemškem klubu VFL Wolfsburg (pred nekaj leti celo prvak Nemške lige), mudi mladi igralec Celjskega Šampiona BLAŽ KRAMER (letnik 96). Igralec (med drugim tudi član mladinske Slovenske reprezentance U-20,) je že pred časom bil na preizkušnjah tudi pri Dunajska Streda (Slovaška), Sprta Praga (Češka) in FC Eindhoven (Nizozemska), sedaj pa se je odzval vabilu nemškega velikana (ekipe do 23 let).

Pri njih se bo mudil teden dni, poleg treningov pa bo odigral tudi prijateljsko tekmo. Upajmo da mlademu talentu uspe, oziroma da se z nemškim velikanom dogovori za sodelovanje, saj bi to veliko pomenilo tako za njega, kot tudi za Slovenski nogomet. Naj omenimo še to, da Blaž izhaja iz mladinskega pogona NK Šampion, od koder so izšli že tudi nekateri drugi znani igralci kot so npr. Jovič (trenutno v Poljski prvi ligi), Goropevšek (trenutno v Ukrajinski prvi ligi), Mlinar-Delamea in Baskera (trenutno oba v Olimpiji), itd.

 

P.S. Blaž Kramer je bil lansko leto drugi strelec prve mladinske lige (1.SML), v letošnje pol sezone pa je v članski kategoriji dosegel 10 zadetkov. V poletnem prestopnem roku je za njega med Slovenskimi prvoligaškimi klubi vladalo veliko zanimanje, vendar se je igralec odločil, da je njegov cilj tujina, kjer se z mladimi dela na še višjem nivoju. Z njim v Wolfsburgu se nahaja Bojan Arčan, vodja mladinskega pogona NK Šampion in trener članske ekipe NK Šampion. Obenem spremlja svojega varovanca, prav tako pa lahko spremlja vso dogajanje v klubu (kako trenirajo z mlajšimi igralci, kako s starejšimi, kakšna je struktura kluba, kako razmišljajo, itd.). Vse te na novo pridobljene izkušnje bodo koristile tako igralcu, kot tudi klubu, kateri ima svoje dobro ime ravno zaradi svojega kvalitetnega mladinskega pogona (že vrsto let prvoligaš v vseh mladinskih selekcijah).

Novico so povzeli vsi portali in športni mediji.

NAŠI POKROVITELJI

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Zakonodaja lastnikom spletnih strani nalaga, da morajo svoje obiskovalce informirati o piškotkih, ki jih uporablja njihova spletna stran, za uporabo piškotkov pa potrebujejo privoljenje vsakega obiskovalca. Pravila za piškotke..

  Sprejmete piškotke iz te spletne strani?
EU Cookie Directive