"BRESCIA 2016", ZMAGA NAŠIH FANTOV

Ekipa U-11 se je iz Italije vrnila s "KANTO".

V zgodnjem sobotnem jutru je ekipa U-11 skupaj z moralno, tehnično in strokovno podporo na krovu odrinila proti glavnem mestu Lombardije. Vzdušje  na avtobusu je bilo veselo in optimistično in kilometri so hitro tekli. V nekaj urah smo prispeli v Brescio, kjer je dež pred našim prihodom očistil ulice in osvežil zrak. Po nastanitvi v hotelu s štirimi zvezdicami nas je čakala otvoritvena slovesnost na stadionu, kjer domuje klub P.G.S. Mario Bettinzoli.

Med dvanajstimi ekipami, ki so nastopale na tem turnirju, smo Šampioni imeli čast biti prvi med predstavljenimi ekipami. Ko so po zvočniku zavrteli slovensko himno je bilo v pozitivno naelektrenem ozračju mogoče zaznati močno željo naših fantov, da zahodnim sosedom pokažejo kje se igra dober nogomet. Na našo prvo tekmo smo morali počakati vse do sedme zvečer.

Prvi nasprotnik je bila ekipa A.S.D. Sporting Pegognaga iz Mantove. Želja po dobrem uvodu v turnir je bila velika, zato je bila predštartna trema in napetost prisotna tako pri igralcih kot pri trenerjema, a že po prvem doseženem zadetku so se glave umirile, noge naravnale in Šampionov stroj je pričel mleti. Prvo tekmo smo dobili s 6:1. V drugem krogu nas je čakal nasprotnik U.S.D. Virtus Canelli, ki je naše prejšnje nasprotnike premagal, zato smo v tekmo šli pripravljeni na hud boj. Ni minilo pet minut tekme, ko smo njihovo mrežo zatresli prvič, a našim fantom željnim zmage in golov to ni bilo dovolj. Ob zadnjem sodnikovem žvižgu je semafor kazal 10:1 v našo korist. Uvod v turnir je bil tako uspešen, prvi tekmovalni dan pa zaključen in v postelje smo šli polni pričakovanja. Nedelja se je pričela z zgodnjim bujenjem in okusnim zajtrkom v hotelu ter – dežjem. Dopoldne se je začelo z močnim nalivom, ki je trajal slabi dve uri. Rezultat je bil voda na igrišču in zamik začetka drugega dneva turnirja za pol ure. Kljub slabi napovedi za cel dan pa so kmalu po poldnevu oblake začeli prebijati sončni žarki, zjasnilo se je in naredil se je lep dan.

Naš nasprotnik v polfinalu je bila ekipa ASD Fulgor Ronco Valdengo iz okolice Torina. Treme ni bilo nikjer več, igrali smo samozavestno, na krilih dobre igre prejšnjega dne in seveda s podpore s tribun. Po dobrih petih minutah smo zadeli prvič, čez dve minuti drugič, nasprotniki pa so le redko zašli na našo polovico in rezultat prvega polčasa je bil 2:0. Ob nadaljnjem pritisku na nasprotnikova vrata, smo v drugem polčasu zopet rabili dobrih pet minut preden smo po nekaj nevarnih strelih zadeli še tretjič in čez nekaj minut še četrtič. Nasprotniki so si po naših napakah priigrali dve priložnosti, a z nekaj sreče smo odnesli celo kožo. Končni rezultat polfinala  - 4:0. Po kosilu in dobri uri počitka nas je nato čakala še najpomembnejša tekma našega obiska v Italiji.

V finalu smo se srečali z ekipo F.C. Chiasso iz Švice. Jasno vreme, prijetna temperatura ozračja in podpora s tribun so napovedovali dobre pogoje za boj za prvo mesto na turnirju. Teža obetajočega pokala nam je v prvih minutah finalne tekme omehčala kolena, zato naša igra na začetku ni briljirala, a z vsakim dobljenim duelom in vsako natančno podajo je samozavest rasla. Tako nasprotnik, kot tudi mi, smo se nekajkrat znašli v bližini gola, a smo bili mi tisti, ki smo zabili prvi. Naši igralci so prikazali svoje izjemno tehnično znanje, taktično smo delovali dobro, borili smo se kot levi in dihali kot eno. Do konca tekme smo Švicarjem še dvakrat zatresli mrežo in sledilo je neopisljivo veselje, »špalir« gledalcev in sanjski dvig velikega prehodnega pokala, ki smo ga že tretjič v zgodovini tega turnirja za eno leto odnesli k nam domov.

Pot v Celje s »PartyBusom« je minila kot bi mignil s prstom, iz Brescie pa smo poleg pokalov odnesli tudi prijetne spomine na gostoljubnost domačinov, izjemno organizacijo in sanjsko odigran turnir. Brescia, nasvidenje čez eno leto, naši Šampioni pa lahko prejmejo samo pohvale.Mednarodni turnir XVIII Memorial Francesco Faroni, Brescia, 11. in 12. junij 2016.

VEČ SLIK NA NAŠI FB STRANI ŠAMPION

ČESTITAMO ŠAMPIONI!

 

NAŠI POKROVITELJI

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Zakonodaja lastnikom spletnih strani nalaga, da morajo svoje obiskovalce informirati o piškotkih, ki jih uporablja njihova spletna stran, za uporabo piškotkov pa potrebujejo privoljenje vsakega obiskovalca. Pravila za piškotke..

  Sprejmete piškotke iz te spletne strani?
EU Cookie Directive