PO JESENSKEM DELU JE TRENER ZAPISAL

Za nami je prvi del prvenstva v 1. SML/SKL ligi, letos še posebej izenačeni, saj se je v tem letu zmanjšala iz 16-tih na 14 udeležencev.

POROČILO  JESENI  2016 – U17

Priprave na sezono 2016/2017 smo začeli zelo zgodaj in sicer 2. julija z neobveznimi treningi za tiste najbolj pridne, 11. julija se je pričel tudi uradni del priprav.

Sam začetek priprav ni bil najbolj obetaven, ker so nekateri igralci (ki naj bi bili nosilci ekipe), takrat odhajali na dopuste (op. nekateri tudi po začetku prvenstva), kar se je kasneje izkazalo za največji problem celotnega  jesenskega  dela,  predvsem slabši pripravljenosti,  pojavljaljanju poškodb, slabši uigranosti ekipe in posledično temu slabši rezultati.

V pripravljalnem obdobju smo opravili 24 treningov in odigrali 2 prijateljske tekme, ter eno tekmo v okviru mednarodne EJL- lige proti Madžarski ekipi ZTE. Prijateljske tekme proti slabšim nasprotnikom mi niso pokazale prave slike, predvsem zato, ker so manjkali nekateri igralci, ki sem jih nekako predvideval kot nosilce kadetske ekipe.

Po vseh mojih ugotovitvah in analizah imamo v zadnjih nekaj tekmovalnih sezonah največ teževa ravno v jesenskem delu tekmovalne sezone (pa ne da bi iskal alibije, ker jih kot trener nikoli ne iščem) in sicer:

letni dopusti - veliko igralcev odhaja na dopuste pred samim začetkom lige, nekaj je celo  takšnih, ki odhajajo celo takrat ko se liga že začne. Zame je to  nesprejemljivo, ker menim, da bi si starši lahko - vsaj večina, tudi drugače organizirali svoj oddih. Ne smemo zanemariti dejstva, da smo vsi  klub Šampion, in vsi ki za ta klub tekmujejo v kadetski ekipi del najvišjega nivoja tekmovanja v državi in pričakoval bi tudi tak odnos do dela.

Zaradi zgoraj navedenega, se nam iz sezone v sezono pojavlja problem s sestavo najbolj optimalne ekipe, kar posledično pripelje do poraza na tekmi. Najhujše po vseh teh porazih na začetku sezone je psihološko dvigniti igralce, saj gre za mlade fante, ki se jim v tem obdobju dogaja veliko in marsikaj (šola, ljubezen, facebook, twiter, instagram, ipd…).

Prvenstvo smo začeli 6.avgusta z domačo tekmo na Vranskem proti ekipi Krškega (poraz 1:3) s porazi smo tudi nadaljevali, (tudi zaradi prej omenjenih težav). Prve točke in obenem prvo zmago smo dosegli v 4.krogu na domači tekmi na Vranskem proti ekipi Triglava (treba priznati, malo srečno zmagali 1:0). V jesenskem delu smo odigrali 15 prvenstvenih tekem (13+2 tekme iz pomladanskega dela).

15 tekem:  3x zmaga, 0x neodločeno, 12x poraz, gol razlika  9:37  in osvojili  9 točk (12. mesto).

Igralci, ki so imeli največji procent udeležbe na treningih so: Vasić Luka (93,55%), Džumhur Stian in Lupret Dalibor (92,47%), Kamenšek Gal (89,25%), ……

Igralci, ki so igrali največ na vseh prvenstvenih tekmah so: Moćić Stefan (vratar) in Božijak Aleš (1200 minut, to pomeni, da sta odigrala vse tekme od 1 do 80 minute - čestitke), sledijo: Moličnik Urh (1154 minut), Džumhur Stian (996 minut), Vasić Luka (891 minuta), ….

Povzetek jesenskega dela:

Kot trener nisem oz. kot ekipa skupaj z igralci nismo zadovoljni s točkovnim izkupičkom v  jesenskem delu prvenstva, ne glede na vse težave, kakor tudi z razmerjem doseženih in prejetih zadetkov.

Nekatere tekme smo odigrali zelo dobro (Gorica, Domžale, Koper, Interblock, Krško 2.tekma) a kljub temu izgubili (tudi zaradi pomanjkanja športne sreče), nekatere pa smo žal odigrali zelo, zelo slabo(Olimpija, B.Publikum).

Nekateri igralci so skozi celotni jesenski del zelo napredovali, bili boljši iz tekme v tekmo, žal pa so tudi takšni, ki niso prav veliko  napredovali in ravno ti igralci se morajo še bolj potruditi v spomladanskem delu sezone, če hočejo slediti  tistim, ki napredujejo.

Cilji za spomladanski del:

Primarni cilj Šampiona kot kluba in s tem tudi ekipe kadetov, ki jo vodim  je izboriti obstanek v 1.SKL/1SML (seveda v skupnem seštevku z mladinsko ekipo), kar bo to sezono še nekoliko težje zaradi zmanjšanega števila ekip (iz 16 na 14 ekip).

Pred začetkom tekem in odhodom na priprave, pričakujem, da vsi igralci skozi treninge v zimski  pavzi (fitnes, body balance ) izboljšajo osnovno moč in vzdržljivost, ker smo poleg drugih težav imeli tudi veliko težav z duel in skok igro ter tekom.

Skozi treninge izboljšati  individualno te-ta znanje vsakega igralca, izboljšati uporabo (pomembnost) slabše noge. Skozi prijateljske tekme v pripravljalnem delu izboljšati agresivnost ter komunikacijo, kakor tudi učinkovitost oz.realizacijo ustvarjenih priložnostih za zadetek.

Torej, čaka nas veliko dela in odgovornosti, vendar verjamem, da smo vsi pripravljeni delati in garati za uresničitev naših ciljev.

Na koncu bi se rad zahvalil vsem igralcem ter jim zaželel vesele praznike. Zahvala gre tudi mojima narejenima, g.Žilniku in Arčanu za nesebično pomoč in spodbudo, ter nadomestnem tehničnem, ga.Nataši Zupanc, kakor tudi našem mlademu in ambicioznem kondicijskem trenerju Alenu Jankoviču.

Seveda ne pozabljam na našega Mirota, ki vseskozi  skrbi, da treniramo na dobro pripravljenih igriščih in čistih garderobah.

In čisto na koncu zahvala vsem  POZITIVNIM  in razumevajočim staršem za zaupanje in veliko mero potrpežljivosti. Še enkrat hvala vsem.

Vsem skupaj pa želim vesele bližajoče praznike, ter

SREČNO, ZDRAVO IN USPEŠNO LETO 2017

Trener: Vasić Predrag


NAŠI POKROVITELJI

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Zakonodaja lastnikom spletnih strani nalaga, da morajo svoje obiskovalce informirati o piškotkih, ki jih uporablja njihova spletna stran, za uporabo piškotkov pa potrebujejo privoljenje vsakega obiskovalca. Pravila za piškotke..

  Sprejmete piškotke iz te spletne strani?
EU Cookie Directive