NA DELU VEČINA SELEKCIJ šAMPIONA

Ta vikend je bil za naše selekcije kljub šaljivemu 1. aprilu kar aktiven (najbolj pa so nas razveselili igralci članske selekcije).

Selekcija ČLANI ; v tem vikendu je našo mlado člansko ekipo čakalo izredno zahtevno gostovanje pri ekipi Maribor »B«, katera je bila do sedaj brez enega samega poraza (14 zmag in 2 remija). Tokrat pa so naši fantje pokazali, zakaj Šampioni nosijo svoje ime. Po zelo dobrem prvem polčasu, smo bili v drugem nagrajeni še z zadetki. Še posebej lep je bil prvi za 0:1, vse zadetke pa si lahko pogledate na povezavi:

Končni rezultat je bil 0:3 v našo korist in fantje so sami sebi dokazali kaj zmorejo. Skratka, za to tekmo samo pohvale in le tako naprej.

Selekcija U-18 ; doma smo gostili ND Gorico in pokazali zelo različne obraze. Začetek tekme dober in v 12 minuti smo povedli z 1:0. Nato padec proti koncu prvega polčasa in v nekaj minutah smo se znašli v zaostanku z 1:2. Drugi polčas podobna slika. Izenačimo na 2:2, že čez nekaj minut pa 2:3. Fantje so na momente pokazali dobre ter všečne zadeve, že čez nekaj minut pa čisto obratno. Škoda za izgubljeno priložnost, saj bi z večjo disciplino skozi celotno srečanje verjetno izvlekli kaj več.

Selekcija U-16 ; enako kot mladinci so tudi kadeti žal zabeležili poraz, a po našem skromnem mnenju zelo nezasluženo. Že v prvem polčasu smo imeli dve res lepi priložnosti, v drugem pa še dve prečki. Na koncu je obveljalo nenapisano pravilo »kdor ga ne da ga dobi« in po rahlo sumljivo dosojeni enajstmetrovki je nasprotnik zmagal z 0:1. Fantje imajo res smolo, saj jih sreča nekako ne služi in ne služi. Fantje, glave gor, kajti že v naslednjem srečanju je lahko drugače in tudi bo drugače, če boste nadaljevali s trdim delom (srečo je potrebno stalno izzivati in kmalu bodo prišli tudi tako želeni zadetki).

Selekcija U-15 ; naša selekcija U-15 sodi v sam vrh prve lige U-15 vzhod in tokrat smo odšli na gostovanje k neugodni ekipi Gerečja vas – Hajdina (ekipa katera se nahaja malo pod sredino lestvice, ampak jo je zagodla že tudi boljšim od sebe). Kljub izostanku 3 standardnih igralcev smo vseeno pričakovali lažjo srečanje kot je na koncu bilo. Naši igralci so bili neprepričljivi in po prvem polčasu smo se celo znašli v zaostanku z 1:0. Drugi polčas je bil rahlo boljši (dosegli smo 2 zadetka), ampak ta tekma je bila resno opozorilo kakšen mora biti pristop in kako se mora igrati proti na papirju lažjim nasprotnikom. K sreči smo uspeli zmagati, obenem pa upamo, da smo se iz tega tudi kaj naučili. Sedaj sledi 1 teden pavze, potem pa veliki derbi z NK Aluminij (derbi za drugo mesto).

Selekcija U-14 ; na sporedu je bil mestni derbi, kateri se je končal z miroljubnih 1:1. Prvi polčas je pripadel gostom NK Celje, drugi pa domačinom NK Šampion. Tekma je bila zelo zanimiva in dinamična, rezultat pa na koncu dokaj realen.

Selekcija U-13 ; ker se je prvo spomladansko kolo prestavilo, je tokratna tekma pravzaprav bila otvoritev spomladanskega dela prvenstva. To se je na začetku tudi videlo, saj smo se kar malo lovili (nismo bili čisto takšni kot znamo). V drugem delu pa je zadeva stekla in naši igralci so zadeli kar 4-krat. Končni rezultat NK Šentjur – NK Šampion je bil 0:4. Sedaj naše fante čaka dokaj naporen teden, saj v sredo zvečer igrajo mestni derbi, nato pa jih v nedeljo čaka še ekipa ND Dravinje.

Selekcija U-12 ; tekma med NK Šampion – NK Šmarje se je končala z rezultatom 4:1. Trener je bil tokrat zadovoljen predvsem z duel igro ter skok igro, saj smo tu naredili nek napredek (dosegli smo tudi zelo lep zadetek z glavo). Skratka, fantje so bili »pravi« in trenerja veseli takrat, kadar se na tekmi izboljša nekaj kar se vadi na treningih. Le tako naprej!

Seveda so bili aktivni tudi igralci mlajših selekcij, pri katerih pa se uradnih rezultatov ne vodi. Po našem skromnem mnenju je tako edino pravilno, saj je glavni cilj užitek v tekmi, predvsem pa samo igranje in neobremenjenost z nekim rezultatom. Cilj vsakega trenerja mora biti ravno to, da se na tekmi pokaže delo na treningih, cilj vsakega starša pa samo to, da otrok uživa in da je v športu.

Kolektiv NK Šampion

 

NAŠI POKROVITELJI

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Zakonodaja lastnikom spletnih strani nalaga, da morajo svoje obiskovalce informirati o piškotkih, ki jih uporablja njihova spletna stran, za uporabo piškotkov pa potrebujejo privoljenje vsakega obiskovalca. Pravila za piškotke..

  Sprejmete piškotke iz te spletne strani?
EU Cookie Directive