Pred novo sezono 2018-2019

Dovolite nam, da vsem selekcijam še enkrat (sedaj še v pisni obliki), čestitamo za pridnost ter marljivost na treningih. Sezone 2017-18 je praktično že konec in ne bo dolgo, ko bo pred vsemi nami nova sezona, sezona 2018-2019.

Ker pa se poraja kar veliko vprašanj, bomo v naslednjih stavkih poizkusili odgovoriti na nekaj od njih. Torej, vadba traja do konca šole, torej nekje do nedelje 24.06., nova sezona pa se začne v mesecu juliju, oziroma avgustu (odvisno od starostne kategorije). Starejše selekcije (“velik nogomet 11:11”), bodo imele možnost neobvezne vadbe (dan, kraj in uro teh treningov boste našli na planu dela, kateri je vsak teden objavljen na naši internetni strani, načeloma pa od 09.07. naprej). Ta “neobvezna” vadba je praksa že iz preteklih let (možnost treniranja 2x med tednom in 1x ob vikendih) in traja do pričetka “obvezne” vadbe, ko bomo seveda pričeli z obveznimi skupinskimi pripravami za naslednjo tekmovalno sezono. Da pa ne bo prišlo do kakšne pomote, vas bomo o datumu ter pričetku skupinske vadbe, obvestili tudi preko sms sporočil (samo za info – prvenstvene tekme U-19,17,15 se pričnejo v vikendu 18.,19. avgust, pričetek mlajših kategorij pa je prvi vikend v mesecu septembru).

Kar se tiče vprašanj, v kateri selekciji bo igral moj otrok in kdo bo njegov trener pa takole…. vsako poletje združimo treninge dveh letnikov, npr. letniki 04,05 opravijo skupne priprave in po koncu le teh, se oba trenerja (glede na trenutno stanje otrok), odločita kateri bo nastopal v selekciji U-15 ter kateri v selekciji U-14 (enako velja tudi za U-13,12, za U-11,10, itd…). Moramo pa poudariti, da je to trenutno stanje in da so tekom leta možni tudi kakšni prehodi (največkrat v zimskem času). Torej, naj bo to samo še ena dodatna zadeva, ki vas naj pritegne v poletno vadbo (da ni potem nepotrebnih vprašanj, zakaj je moj otrok v tej skupina in ne v tisti drugi?).

Še informacija glede “neobvezne” vadbe za starejše selekcije… pri neobveznih treningih bo poudarek predvsem na tehniki, potekali pa bodo nekako takole. Vsak se bo v ogrevanju, cca 15 minut ogrel samostojno, v parih ali skupinsko. Nato bo cca 30 minut lahko vsak delal poljubne teh-taktične vaje z žogo (podaje, zaustavljanja, 1:1, streli, vadba z glavo…). Cilj je izboljšanje tehničnih elementov, lahko pa se vadi tudi aerobna vzdržljivost (za tiste, ki so slabo trenirali v mesecu maju, ali pa so slabo pripravljeni). Zadnjih 30 minut sledi igra. Trener bo nadzoroval potek ter pomagal s svojimi nasveti in vajami.

Ta kratek dopis ima namen predvsem podajanja informacij, drugače pa lahko morebitna vprašanja postavite tako vašemu dosedanjemu trenerju, kot tudi vodji mladinskega pogona (Arčan Bojan 031 318-646).

Veliko veselja in prijetnih trenutkov med počitnicami vam želi Kolektiv NK Šampion

NAŠI POKROVITELJI

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Zakonodaja lastnikom spletnih strani nalaga, da morajo svoje obiskovalce informirati o piškotkih, ki jih uporablja njihova spletna stran, za uporabo piškotkov pa potrebujejo privoljenje vsakega obiskovalca. Pravila za piškotke..

  Sprejmete piškotke iz te spletne strani?
EU Cookie Directive