Luka Dončić je bil v Madridu prisiljen igrati le pet minut. Na tekmi je dosegel devet točk.

Luka Dončić se je po več kot petih letih vrnil v Madrid, a njegov povratek je bil zgolj simboličen. Dallas je na pripravljalni tekmi pred Ligo NBA gostoval pri Real Madridu, klubu, kjer je Dončić preživel mladost in s katerim je leta 2018 osvojil naslov evropskega prvaka, preden se je odpravil v Ligo NBA.

Dončić je začel tekmo in igral prvih pet minut. V tem času je dosegel devet točk s strelskim izkupičkom 3/6, od tega je zadel 3/5 trojk. Po teh petih minutah je zapustil parket in ni več igral. Poškodba leve mečne mišice še vedno muči Dončića, zato so se pri Dallasu odločili, da ga uporabijo le v omejeni vlogi. Seveda bi si Dončić želel igrati več, vendar se je strokovno osebje Mavericksov odločilo za previden pristop, poročajo ameriški mediji s prizorišča v Madridu.

Na strani Dallas Mavericks ni igral niti Kyrie Irving zaradi poškodbe.

Tekma med Dončićevimi trenutnimi in nekdanjimi soigralci je bila dokaj eksibicijske narave, brez resne obrambe, in obe ekipi sta presegli stotico točk že precej pred koncem tekme. Na koncu je Real zmagal po preobratu v zadnjih minutah. Najboljši strelec na ameriški strani je bil Tim Hardaway s 21 točkami, medtem ko je pri Realu blestel Facundo Campazzo s 20 točkami.

Dallas je na dveh pripravljalnih tekmah v Abu Dabiju dvakrat izgubil proti ekipi Minnesota Timberwolves. Zadnjo pripravljalno tekmo bodo odigrali 20. oktobra proti ekipi Detroit Pistons.

Liga NBA se bo začela 25. oktobra.

Foto: Reuters

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *