Sedanja Giro d’Italia prvak Primoz Roglič je v petek potrdil, da bo naslednjo sezono vozil za nemško ekipo Bora-Hansgrohe

Roglic Bora

Nekdanji skakalec Roglič, olimpijski prvak v vožnji na čas na OI v Tokiu, zapušča ekipo Jumbo-Visma, kjer je pod pogodbo do leta 2024, pridružil pa se je leta 2016, ko se je ekipa imenovala Lotto-Visma.

“Veselim se tega koraka, čeprav je sprememba ekipe zame nekako nova dežela,” je dejal 33-letnik v izjavi.

“Dobre spomine na naše srečanje pred leti so naredili pogovore enostavne. Vendar je odločilni dejavnik, da je ekipa resnično motivirana za sodelovanje z mano in da delimo enake ideje.”

Primoz Roglič zapušča Jumbo-Vismo po zmagah na Olimpijskih igrah in Giro d’Italia V rumeno-črtem dresu Jumbo je Roglič zmagal na dirki Liege-Bastogne-Liege leta 2020, trikrat na dirki Vuelta a España v letih 2019, 2020 in 2021 ter na dirki Giro d’Italia letos.

Bil je tudi drugouvrščeni na Tour de France leta 2020 in je 11 dni nosil rumeno majico vodilnega.

Vodja ekipe Bora, Ralph Denk, je pozdravil prihod Slovenca pred letošnjo dirko po Lombardiji, zadnjo dirko sezone v okviru spomenikov.

“Pred osmimi leti je bil Primoz skoraj pri nas kot mladinec. Zdaj prihaja k nam kot profesionalni kolesar z dolgim seznamom zmag, ki jih je malo drugih doseglo.”

Roglič ima 80 zmag, med njimi štiri Grand Tour dirke, pa tudi dirki Paris-Nice, Dauphiné in Liege-Bastogne-Liege.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *