Polletno poročilo o delu selekcije MLADINCI

 

Poročilo o mladincih moram začeti s pohvalami, saj nam je ta ekipa v jesenskem delu prinesla veliko zadovoljstva, ter dobrih tekem. Po jesenskem delu zasedamo 4. mesto (med 16.-imi ekipami), kar mislim da je lep uspeh.

Kaj je bilo dobrega in kdo so tisti, ki so prispevali največ k takšnemu uspehu?

Zelo me veseli, da so igralci sprejeli nekatere zakonitosti že na treningih samih in potem tudi na tekmah, ter da so spoznali, da brez želje, borbenostjo in medsebojnega sodelovanjem težko premagaš bilo koga. Naša igra je bila hitra, kombinatorna, s polno podajami …, vsako tekmo pa smo si priigrali tudi celo kopico priložnosti (le z realizacijo ne morem biti ravno zadovoljen – cca 30 %). Obramba je delovala zelo uigrano (dobro medsebojno varovanje, dobra skok igra, dueli…), prav tako pa je veliko pomagala pri sami graditvi igre. Da pa smo prejeli najmanj zadetkov v ligi, pa ni zaslužna samo zadnja linija, ampak tudi drugi, še posebej vezna linija (seveda pa tudi napad, saj se obramba začne pri napadalcih). Kot sem že omenil, sem z jesenskim delom zelo zadovoljen, mislim pa da imamo v sami realizaciji še nekaj rezerve (a je treba priznati, da priložnosti ne pridejo same od sebe, ampak od dobrih posameznih in skupinskih odigravanj).

Za naše 4. mesto (10 zmag, 1 remi, 5 porazov) so zaslužni prav vsi igralci. Fantje so se resnično dobro ujeli in tu ni bilo deljenja glede na to, kdo je letnik 92 (zadnje leto mladinec), ali pa letnik 93 (prvo leto mladinec). Skozi jesenski del smo rotirali 19 igralcev, imeli pa smo tudi kar nekaj smole z poškodbami (dolgo časa je bil odsoten Kotnik, še dlje pa hujše poškodovani Alegro, kateremu želimo čim hitrejše okrevanje). Nogomet pa se ne igra samo za točke, ampak fantje trenirajo in igrajo predvsem za to, da bi napredovali. Mislim da je napredek pri fantih viden, za kar smo zaslužni tudi trenerji (poleg mene se z fanti veliko ukvarjata tudi trenerja Žilnik Jani in Arčan Bojan).

Kljub temu, da je jesenski del sezone že končan, pa fantje ne poznajo počitka. S treningi nadaljujemo tudi v zimskem času, kjer želimo v fitnes centru izboljšati nekatere fizične sposobnosti igralcem, v telovadnicah pa tehnično - taktične zadeve. Hitro bo spet začetek vadbe zunaj, kjer bi želel fantom dodati še nekaj več znanja, a največ bodo seveda prispevali sami. V vseh zadevah velja pravilo - koliko vlagaš, toliko lahko pričakuješ … zato upam da se fantje tega zavedajo (nekateri so to že sprejeli, drugi pa upam da še bodo). Z dobrim delom in zaupanjem v sebe, ter druge (soigralci, trenerji …) se lahko napreduje - to pa mislim da je cilj vsakega posameznika.

Za zaključek pa bi rad še poudaril, da smo dobro disciplino na treningih, prenesli tudi na tekme, kar se kaže v fair-playu. Na lestvici fair-playa smo daleč pred vsemi, torej suvereno prvi (zelo malo rumenih kartonov, rdečega pa sploh nismo prejeli). Ta lestvica pa ni samo odraz kartonov, ampak je tu všteto tudi obnašanje igralcev, vodstva, ocena organizacije tekme …., torej smo poleg igralcev za to prvo mesto zaslužni tudi vsi mi, ki delujemo v klubu (pa seveda tudi vi gledalci-navijači).

 

Vodstvu kluba, trenerjem, igralcem, staršem, navijačem … ter vsem ki pomagajo v klubu želim

VESEL BOŽIČ IN ZDRAVO, SREČNO, USPEHOV POLNO LETO 2011.

 

Trener mladincev, Bojan Majal

NAŠI POKROVITELJI

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Zakonodaja lastnikom spletnih strani nalaga, da morajo svoje obiskovalce informirati o piškotkih, ki jih uporablja njihova spletna stran, za uporabo piškotkov pa potrebujejo privoljenje vsakega obiskovalca. Pravila za piškotke..

  Sprejmete piškotke iz te spletne strani?
EU Cookie Directive