Denver Nuggets so zmagali svoj prvi naslov prvaka NBA

ball-aren

Denver Nuggets so zmagali svoj prvi naslov prvaka NBA v zgodovini kluba. V peti tekmi finala so premagali Miami Heat z rezultatom 94-89, s čimer so serijo dobili z 4-1​1​.

Na tekmi je bil ključen Nikola Jokić, ki je dosegel 28 točk in 16 skokov. Jokić, izbran v drugem krogu nabora, je ključno vlogo pri vodstvu Denverja do vrha lige, ki je bila desetletja preplavljena z zvezdniki, izbranimi v prvem krogu nabora​1​.

Tekma je bila trda, z veliko borbenosti in skokov. Nuggets so tekmo začeli slabo, saj so zgrešili 20 od prvih 22 metov za tri točke. Kljub temu so se vrnili in na koncu zmagali. Bruce Brown je z zadnjim metom za dve točki zagotovil zmago za Denver. Kljub temu, da je Jimmy Butler iz Miami Heat dosegel 21 točk, to ni bilo dovolj za zmago​1​.

Zmaga Denver Nuggets je pomenila prvič v 47-letni zgodovini kluba, da so osvojili Larry O’Brien Trophy, ki se podeljuje zmagovalcu NBA​1​. To je bil tudi prvič, da so se Nuggets uvrstili v finala NBA, saj so bili pred temo sezono skupaj s Clippers edini dve ekipi, ustanovljeni pred letom 1980, ki nikoli niso nastopile v finalu​1​.

Miami Heat so se kljub porazu borili do konca. Bam Adebayo je dosegel 20 točk, vendar pa je bilo njihovo streljanje slabše, saj so metali le 34% iz igre in 25% za tri točke​1​.

Za Denver Nuggets je bila ta sezona prelomna, saj so dokazali, da so ena izmed najboljših ekip v ligi NBA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *