POSTAJAMO EKIPA

V soboto 12.10.2013 je bilo na sporedu 12. kolo prve lige U-15 vzhod in naša ekipa je tokrat odšla na gostovanje v Ptuj ter suvereno zmagala z 0:6.

A pojdimo lepo po vrsti – začetek tekme je bil dokaj slab in medel, saj se je nasprotnik dokaj dobro branil, naši fantje pa so vse počeli preveč zaspano (premalo gibanja brez žoge, premalo agresivnosti, premalo pritiska). Kljub naši slabi igri smo vseeno prišli do nekaterih priložnosti, a žoga nekako ni in ni hotela v gol (nepriznan zadetek, za las mimo vrat, itd.).

Zato se je polčas končal z rezultatom 0:0, v slačilnici pa smo se temeljito pogovorili, kaj delamo narobe in kaj moramo v drugem polčasu spremeniti. Potem pa drugi polčas in čisto druga slika – naši fantje so zaigrali z dosti več žara, z dosti več želje, predvsem pa so bili bolj agresivni in bolj odločni ter kombinatorni. Vse to je prineslo želene zadetke in na koncu je na rezultat tabli pisalo 0:6 v našo korist.

Fantje so z drugim polčasom sami sebi pokazali, kako je potrebno igrati 70 minut in kako pomembno je, da so celo tekmo »pravi« (če ekipa v enem polčasu doseže 6 zadetkov, pomeni da nekaj sigurno zna, ampak samo znanje ni dovolj, potrebna je tudi želja, tek, agresivnost in pritisk).

Veseli naslednje, 6 golov in 6 različnih strelcev (Križnik, Bajec, Melanšek, Marko, Štiglic in Veligošek), torej je to nek pokazatelj ekipne kolektivne igre, za kar si jaz kot trener tudi prizadevam. Fantje ne smejo pozabiti, da dobra igra in kakšna morebitna podaja za gol, šteje ravno toliko kot gol sam, zato me veseli, da smo drugi polčas odigrali kot ekipa in ne kot posamezniki.

Pohvalil pa bi še nekaj,  tekma se je končala brez našega prejetega rumenega kartona in to je že peta letošnja tekma brez prejetega kartona. Vse to nakazuje, da igramo vedno bolj organizirano, kompaktno in homogeno, predvsem pa da igramo z glavo. Fantje, le tako naprej in »vse čestitke«.


Trener: Arčan Bojan

NAŠI POKROVITELJI

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Zakonodaja lastnikom spletnih strani nalaga, da morajo svoje obiskovalce informirati o piškotkih, ki jih uporablja njihova spletna stran, za uporabo piškotkov pa potrebujejo privoljenje vsakega obiskovalca. Pravila za piškotke..

  Sprejmete piškotke iz te spletne strani?
EU Cookie Directive