CELOVEC 2013 IN MC DONALD S

V petek 27.12.2013 smo se s selekcijo U-10, starši in trenerjem Marjanom, udeležili mednarodnega turnirja »McDonald's Futsalcup 2013«, ki je potekal  v Celovcu, Avstrija.  Gre za večdnevni turnir za selekcije U-10, U-12, U-14 in U-16 z res izvrstno organizacijo.

Turnir (skupinski del) je potekal v dveh skupinah s po 6 ekipami. Nam je pripadlo mesto v skupini B, skupaj še z dvema predstavnikoma iz Italije (AC Pieris in Fo.Re. Turriaco), dvema predstavnikoma Avstrije (HSV Klagenfurt in SV Spittal) ter še enemu predstavniku Slovenije, Športnemu društvu Extrem 1. Skupino A pa so sestavljali : ASV, SK Viktring, KAC 1909 (vsi Avstrija), Šp.dr.Extrem 2 in 3 ter NK Lesce (vsi Slovenija).

Po uvodni suvereni zmagi s 4:0 nad AC Pieris, nas je pričakala ekipa Fo.Re.Turriaco, ki se je izkazala za malenkost trši oreh, vendar so fantje z Nino, kljub uvodnemu zaostanku z 0:1, v nadaljevanju tekme uspeli izenačiti izid. Zadnje minute tekme so se vlekle kot ure, in čeprav je bilo kar nekaj priložnosti za povišanje vodstva tako pri eni kot pri drugi ekipi, je na koncu obveljalo prijateljskih 1:1. Sledile so še tekme proti Extreme 1, HSV Klagenfurt ter SV Spittal, kjer »smo« vknjižili dodatne 3 zmage, z rezultati 4:0, 1:0 in 1:0. Skupinski del smo tako zaključili na prvem mestu, pred ekipo Fo.Re. Turriaco.

V polfinale sta se uvrstili po 2 najbolje uvrščeni ekipi iz vsake skupine. V skupini A sta bila to KAC 1909 in NK Lesce, v skupini B pa naš NK Šampion in Fo.Re.Turriaco.

Najprej sta se pomerila KAC 1909 in Fo.Re.Turriaco. Ker je bilo po rednem delu igre še vedno 0:0, so sledili kazenski streli, kjer je na koncu s 5:4 slavil KAC 1909. Naši Šampioni pa so se pomerili z ekipo NK Lesce in jo brez večjih težav premagali s 3:0.

Sledila je tekma za 3.mesto, kjer je bil Fo.Re.Turriaco po streljanju kaz.strelov boljši od NK Lesce (redni del 1:1, kaz.streli 3:2).

Končno je napočil čas za veliki finale med KAC 1909 ter NK Šampion-om. Obe ekipi sta prikazali zelo dobro igro. Gostje so sicer prvi povedli, tako da so bili naši (spet) primorani loviti priključek, kar jim je z veliko mero potrpljenja in vztrajnosti tudi uspelo. Po rednem delu je bil tako tudi v finalu rezultat 1:1, in znova je sledila »loterija« s kazenskimi streli iz 6m. Tokrat so bili za gol boljši predstavniki KAC-a 1909, za kar jim gredo vse čestitke. Naši Šampioni in Šampionka pa so tako zasedli skupno drugo mesto, kar je vseeno odličen rezultat, kljub temu da smo si seveda vsi skupaj »potihem«  najbolj želeli prvega mesta. A nič zato - glave gor in pokončno naprej in tudi prva mesta bodo zagotovo še prišla! Čestitke celi ekipi ter trenerju!

Sledila je še podelitev pokalov in plaket za najboljše 4 ekipe, nakar smo se v veselem in razigranem vzdušju odpravili proti domu, z enotno željo, da se udeležimo še več turnirjev kot je bil ta.

Barve NK Šampion so ponosno ter nadvse uspešno zastopali:

Dimnik Nik, Doler Liam, Flis Jakob, Kajzba Nina, Leban Denis, Satler Jan, Srše Jaša, Škoflek Maj in Videčnik Urh. Trener: Kozmelj Marjan.

N.A.

NAŠI POKROVITELJI

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Zakonodaja lastnikom spletnih strani nalaga, da morajo svoje obiskovalce informirati o piškotkih, ki jih uporablja njihova spletna stran, za uporabo piškotkov pa potrebujejo privoljenje vsakega obiskovalca. Pravila za piškotke..

  Sprejmete piškotke iz te spletne strani?
EU Cookie Directive