BRESCIA 2014

Naši mladi upi so tudi letos odpotovali v Italijo na mednarodni turnir. Branili so prvo mesto iz prejšnje sezone.

07.06.2014 ob 5:38, na avtobusu zazvoni telefon in zasliši se Damjanov glas: ''Kaj je zdej Dolerji, spet zamujate!'' In tako se je pričela odisejada Šampionove mešane selekcije U10 in U11 v Brescio.

Po nekaj urah prijetne vožnje smo prispeli v Brescio, kjer nas je sprejel prijazni vodič z delovnim imenom ''STAFF''. Na naše presenečenje, je poznal kar nekaj slovenskih besed. Brez njegove pomoči bi imeli kar nekaj težav, nenazadnje, tudi hotel za naše nogometaše bi bolj težko našli.

In zakaj smo šli v Brescio? Tam se je namreč odvijal 16-ti memorial Francesco Faroni, in sicer v spomin fantu, nogometašu, ki je umrl v prometni nesreči. Naši fantje so odšli na ta turnir z namenom, da pokažejo kaj znajo in kaj so se, v sedaj že kar nekaj letih treninga, naučili ter da poskušajo ubraniti zmago iz preteklih dveh let. Zmage žal niso ubranili, so pa osvojili odlično tretje mesto in nam pokazali celo paleto nogometnih veščin. Če bi jih morali opisati z eno besedo, bi to v italijanščini zvenelo ''FANTASTICO''. Fantje so delovali kot prava ekipa, ki je imela na klopi odličnega trenerja in motivatorja Marjana ter pomočnika Amadeja, na igrišču pa nepisanega vodjo Žana Baskera, ki je bi prepoznan in izbran za najboljšega igralca turnirja (čestitke Žan).

Po napornih dveh dneh, tako igralsko kot navijaško, smo se v poznih popoldanski urah odpravili nazaj v našo Slovenijo. Odisejada je bila uspešna, saj so vse do doma v avtobusu odmevale vesele navijaške in ostale pesmi.

Ciao Brescia! Arrivederci al prossimo anno.

y

NAŠI POKROVITELJI

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Zakonodaja lastnikom spletnih strani nalaga, da morajo svoje obiskovalce informirati o piškotkih, ki jih uporablja njihova spletna stran, za uporabo piškotkov pa potrebujejo privoljenje vsakega obiskovalca. Pravila za piškotke..

  Sprejmete piškotke iz te spletne strani?
EU Cookie Directive