KONČALI VZPODBUDNO

Poročilo o delu v pretekli sezoi kot vedno prvi predstavi kadetski trener Vaske.

Sezona: 2013/2014 Celje: 16.06.2014

Poročilo spomladanskega dela - Kadeti U17

S treningi za spomladanski del sezone smo začeli že 2.januarja in sicer v fitnes centru Top-fit (fitnes,body-balance), kakor tudi na igrišču z umetno travo Olimp.

Po zelo slabem jesenskem delu, predvsem slabem kar se tiče osvojenih točk in posledično tem situaciji na lestvici, smo se že na samem začetku spoprijeli z trdim in discipliniranim delom.

Za spomladanski del smo si zastavili naslednje cilje: izboljšati osnovno moč vsakega igralca (skozi vadbo v fitnesu in skozi program body-balance); izboljšati duel igro na tleh in v zraku, izboljšati agresivnost in komunikacijo ter samo realizacijo (skozi prijateljske tekme do nadaljevanja prvenstva); in na koncu najbolj pomemben cilj - zagotoviti obstanek v 1.Slovenski ligi (seveda v skupnem seštevku z mladinsko ekipo).

Zelo kmalu smo začeli tudi z igranjem prijateljskih tekem: Maribor 1:2 (v Mariboru,

21.januarja); Jarenina 2:1 (Olimp,9.februarja); Sturm 0:3 (v Grazu,11.februarja - EJL liga);

Drava 4:1 (na Ptuju,22.februarja); Jadran Poreč 2:2 (v Novigradu,26.februarja v sklopu zimskih priprav); Bravo 5:1 (v Ljubljani,1.marca); Šentjur U19  4:1 (Olimp,9.marca,zadnja pripravljalna tekma).

Prijateljske tekme so pokazale viden napredek v vseh segmentih igre, predvsem v kondicijski pripravljenosti igralcev. Vse tekme smo odigrali zelo dobro in kvalitetno (tudi tisto v Grazu čeprav nam je manjkalo nekaj pomembnih igralcev), kar nas je nadejalo z veliko mero optimizma pred nadaljevanjem prvenstva. Izboljšali smo igro ter disciplino v obeh fazah igre, kakor tudi realizacijo 100% priložnosti, kar je bilo vidno tudi pozneje v nadaljevanju prvenstva.

Končno smo dočakali nadaljevanje prvenstva z domačo tekmo proti Rudarju iz Velenja in v odlični tekmi zmagali z rezultatom 4:1 kar nam je dalo dodatno psihološko spodbudo za tekme naprej. V spomladanskem delu smo odigrali šest tekem manj kot v jesenskem delu.

Malo za primerjavo.

T       Z       N       P         GR       točke

Jesen           18     2        2      14      18:51       8

Spomlad 2014          12     5        1       6       16:20      16

V spomladanskem delu smo odigrali nekaj zares odličnih tekem, tukaj predvsem mislim na odmevno zmago v Domžalah z 2:1 proti kasnejšim državnim prvakom, kakor tudi zmage v Kopru in v Kidričevem. Če nebi doživeli nesrečen poraz (zares veliko smole) v Dekanih,  bi po rezultatih v spomladanskem delu zasedli odlično 6.mesto.

Z spomladanskim delom sem kot trener zadovoljen in ne glede na vse težave z poškodbami, smo se skupaj z igralci  zasluženo veselili obstanka v 1.Slovenski ligi kar je bil primaren cilj.

Še nekaj  statističnih podatkov:

Igralec ki je bil v ekipi vseh 30 prvenstvenih tekem(1359 min) je Zalokar Luka.

Sledijo: Radić Aleksandar(29 tekem,2141min); Romih Rok(29 tekem,2038min); Parfant Alek(28 tekem,2059min); Vergilas Leonardo(27 tekem,2041min); Haljeta Nermin(26 tekem,1903 min);Ferlež Tim(25 tekem,1902min); Ciqaći Herolind(23 tekem,1648 min);……

Najboljši strelci so bili: Haljeta Nermin(11 golov,26 tekem); Radić Aleksandar(5 golov,29 tekem); Ciqaći Herolind(4 gole,23 tekem);…..

V tekmovanju za fair-play smo zasedli 1.mesto kar je samo še en pokazatelj discipline vseh igralcev ne glede na psihološko breme povezano z obstankom v ligi.

P.S. statistika se nanaša samo na prvenstvene tekme za celotno sezono 2013/2014

In čisto za konec (ne glede na težavice-kje jih pa ni), bi se iskreno zahvalil vsem igralcem za sodelovanje in posluh ter jim zaželel veliko uspehov na njihovi nadaljni športni kakor tudi življenski poti. Seveda, veliko hvala mojim šefoma (Žilnik, Arčan), ki sta mi zaupala kadatsko ekipo in vseskozi verjela vame. Hvala za vajino pomoč, potrpežljivost ter ogromno podporo in posluh v najtežjih trenutkih (porazi na začetku sezone).

Za nesebično pomoč in podporo bi se rad zahvalil tudi tehničnem vodji (g.Romihu),  fizioterapevtkima (g.Pfeifer Tadeja in g.Demšar Saša),  zapisnikarjema (g.Vunderl, g.Aleksandrov) ter vsem pozitivno usmerjenim staršem za spodbudo, zaupanje in navijanje na vseh tekmah.

Nikakor pa ne smem pozabiti v svojem imeni in imenu vseh igralcev, na našega Mirota (g.Janković), ki je vseskozi skrbel da smo lepo in čisto izgledali prav na vseh tekmah….

Še enkrat hvala vsem ki so me podpirali in verjeli vame . Se veselim nadaljnega dela …


trener: VASIĆ Predrag

NAŠI POKROVITELJI

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Zakonodaja lastnikom spletnih strani nalaga, da morajo svoje obiskovalce informirati o piškotkih, ki jih uporablja njihova spletna stran, za uporabo piškotkov pa potrebujejo privoljenje vsakega obiskovalca. Pravila za piškotke..

  Sprejmete piškotke iz te spletne strani?
EU Cookie Directive