Geraint Thomas še naprej vodi, saj je bil 13. etapa zaradi močnega dežja skrajšana.

Giro

Geraint Thomas, ki ostaja na čelu Gira d’Italia, je dejal: “Ostali smo mirni, ko se je manjša skupina odcepila na prvi vzpon. Z Benom Swiftom in Pavelom Sivakovom smo ohranjali nadzor in tempirali. Odlična vožnja njiju. Na koncu je bilo precej težko napasti.”

Britanec Geraint Thomas še naprej vodi na Giru d’Italia po 13. etapi. Britanec Geraint Thomas še naprej vodi na Giru d’Italia po 13. etapi. Einer Rubio je zmagal na 13. etapi Gira d’Italia, medtem ko je Geraint Thomas ob deževnem dnevu ohranil Maglia Rosa.

Kolesar Movistarja Rubio je zmagal na 74,6-kilometrski etapi v dveh urah, 16 minutah in 21 sekundah, medtem ko sta Thibaut Pinot in Jefferson Alexander Cepeda zasedla drugo in tretje mesto.

Rubio je dejal: “Velik dan, ki sem ga zelo pričakoval in trdo delal zanj. Zaradi slabe vremenske razmere je bilo težko, a sem moral nadaljevati.

“Vedel sem, da je Pinot zelo močan. Moral sem končati z njim in se taktično dobro odločiti. Potreboval bom nekaj časa, da se zavem, da sem zmagal na etapi Gira d’Italia. Nisem verjel, da mi bo uspelo.”

Etapa se je začela v močnem dežju v Borgofranco d’Ivrea, vendar so organizatorji morali del poti spremeniti zaradi vremenskih razmer, zaradi katerih so se kolesarji umaknili v ekipe.

Thomas (Ineos Grenadiers) ohranja skupno vodstvo pred Primozom Rogličem in Joao Almeido.

Thomas je dejal: “Ostali smo mirni, ko se je manjša skupina odcepila na prvi vzpon. Z Benom Swiftom in Pavelom Sivakovom smo ohranjali nadzor in tempirali. Odlična vožnja njiju. Na koncu je bilo precej težko napasti.

“Vendar pa je Primoz verjetno vesel, da me bo še nekaj dni pustil v Maglia Rosa. Pričakujem več od njega naslednji teden.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *