Bukayo Saka je podpisal novo pogodbo, s katero ostaja v Arsenalu do leta 2027

bukayo saka

Bukayo Saka je podpisal novo pogodbo, s katero ostaja v Arsenalu do leta 2027, pri tem pa je dejal, da je klub “pravo mesto za narediti naslednji korak.

Angleški napadalec je v tej sezoni dosegel 14 golov za topničarje in prispeval 11 asistenc.

Star je komaj 21 let, vendar je že odigral 178 tekem za klub in bil prisoten na vseh tekmah Arsenala v angleški Premier League v zadnjih dveh sezonah.

Zelo sem srečen,” je dejal Saka.

Veliko je bilo govoric in trajalo je nekaj časa, vendar sem tu zdaj. Mislim, da je to pravi klub, pravo mesto za narediti naslednji korak. To je čudovit klub – poglejte, kje smo.

Zame gre za doseganje osebnih ambicij – koliko sebe priganjam in zahtevam od sebe v vsaki tekmi, vsak teden. Potem imam ob sebi prave ljudi, družino in ko pridem na trening, so tukaj soigralci in strokovno osebje.

Verjamem, da imam vse, kar potrebujem, da postanem najboljši igralec, kar lahko postanem, in zato sem srečen, da ostajam tukaj in sem tu za prihodnost, ker resnično verjamem, da lahko dosežemo velike stvari.

Saka je imel prejšnjo pogodbo, ki bi potekla ob koncu sezone 2023/2024.

Arsenal, ki je na drugem mestu, bo v zadnji tekmi sezone v nedeljo gostil Wolverhampton, potem ko je izgubil naslov prvaka v angleški Premier League proti Manchester Cityju.

V naslednji sezoni bodo topničarji igrali v Ligi prvakov po šestletni odsotnosti.

Videl sem veliko sprememb. Videl sem, kako je ta ekipa in klub rasla, in ena stvar, ki nas vse navdušuje, je, da gremo v pravo smer,” je dodal Saka.

Čas je na naši strani. Poglejte našo ekipo, večina igralcev je mladih. Smo lačni in mnogi od nas niso osvojili lovorik pri Arsenalu, zato si želimo doseči velike stvari. Če spremljate način, kako govorimo, želimo zmagati in zmagati tukaj.

Trener Mikel Arteta je dejal: “Za klub je odlično, da je Bukayo podaljšal pogodbo. Ohranjanje naših najboljših mladih talentov je ključno za naš nadaljnji napredek, in Bukayo predstavlja pomemben del naše ekipe zdaj in v prihodnosti.

Poleg tega, da je fantastičen talent, je Bukayo tudi posebna oseba – vsi ga imamo radi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *