Poskus Celticsov za vrnitev se izjalovi, Heat zmagajo s 103-84 v sedmi tekmi Namesto da bi naredili zgodovino, so Celticsi postali le še ena opomba.

Po treh tekmah in treh četrtinah nenehnega vztrajanja – in ko so se nevarno približali zgodovini – so Celticsi v sedmi tekmi proti Heatu izgubili zagon.

Miami je v ponedeljek v TD Garden zmagal s 103-84, zmagal v seriji s štirimi zmagami proti trem in se uvrstil v finale NBA, kjer se bo pomeril z Denver Nuggets.

Jayson Tatum si je po prvem metu na tekmi poškodoval gleženj, Jaylen Brown je imel osem izgubljenih žog, Celticsi so zadeli le 21,4 odstotka trojk, in Boston je v strašni četrti četrtini dosegel le 18 točk. Jimmy Butler je bil najboljši strelec s 28 točkami, a je tudi Caleb Martin s 26 točkami prizadel Celticsom.

Celticsi so bili večino večera lenobni in niso našli pravega ritma. Pokazali so trenutke življenja, vendar je Heat preživel vsak njihov poskus in se maščeval za lanski poraz na istem odru.

Ekipe NBA so zdaj 0-151 po zaostanku 0-3 v seriji – ne 1-150.

V zgodnjih fazah tekme ni bilo lepo, a so storili dovolj, da so ostali v igri.

Tatum si je poškodoval gleženj 26 sekund po začetku tekme in je skozi celotno tekmo kazal znake bolečin. Brown je prevzel vlogo prve opcije in držal Celtics na površju, toda Martin je nadaljeval s svojo dobro igro, Heat pa je v prvi četrtini povedel s 22-15.

Celticsi so z metom iz igre 6/23 (26,1-odstotni met) in 0/10 trojkami ter z enako številom izgubljenih žog kot doseženih metov v četrtini pokazali zgodnjo nervoznost, ki pogosto spremlja velike tekme, kot je ta. Bilo je tako težko, kot se sliši.

Miami je svoje vodstvo povečal na 38-21 s 7:32 do konca polčasa. Boston je v tej sezoni zaostal za 17 ali več točk 11-krat in vseh 11 tekem izgubil. Možnosti so bile znova močno proti Celticsom, vendar (iz kakršnega koli razloga) se prav tam počutijo najbolj udobno.

Kot so storili vso sezono in vso serijo, so se odzvali. Robert Williams je zaključil alley-oop, Tatum je dosegel koš v prehodu, Derrick White pa je zadeli trojko. Celticsi so se za kratek čas približali za osem točk, ob polčasu pa so zaostajali s 52-41.

To je bil klasičen primer “igrali so grozno, vendar zaostajajo le za 11 točk” polčas, a bil je resničen. Zaostajali so le za 11 točk.

Mini serija 8-0 Whitesa – vključno z akcijo za prosti met in slavjem s tal – je zmanjšala zaostanek na 59-51 v tretji četrtini. Williams je našel Tatuma za trojko, nato pa je White ponovno dosegel koš. Navijaška množica v dvorani je bila pripravljena eksplodirati – hkrati nemirna in navdušena, pripravljena na serijo.

Toda Martin je z nizom impresivnih metov ohranil prednost Heatov. Heat je vstopil v četrto četrtino s prednostjo 76-66.

Celticsi so bili tik tam in morali so najti način, kako se prebiti čez prelomnico, toda Martin in druščina tega preprosto niso dovolili. Miami je prihranil najboljše za konec in se oddaljil, da Celticsi niso dosegli finala NBA.

Boston si je končno zakopal predoloko. Sedma tekma je bila mikrokozmos celotne serije, saj so Celticsi slabo začeli, se odzvali, nato pa se v zaključku močno borili.

Ne bo parade. Dolga in odločilna predsezona jih čaka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *