Tadej Pogačar se je vrnil na treninge na cesti pri moštvu UAE Team Emirates

Slovenski kolesar je del 13-članske skupine, ki se pripravlja na Dirko po Dauphinéju, Dirko po Švici in Dirko po Franciji v Sierra Nevadi.

Potem ko se je vrnil na kolo in treniral na valjih doma v Monaku, se je Tadej Pogačar zdaj vrnil na odprto cesto in se pridružil svojim soigralcem pri moštvu UAE Team Emirates na pripravah pred Dirko po Franciji.

Slovenski kolesar se je po dolgem okrevanju po padcu na letošnji Liege-Bastogne-Liege, kjer je utrpel zlomljen zapestje, prvič pridružil svoji ekipi v Sierra Nevadi v petek.

V nedeljo je Pogačar na Instagramu objavil posodobitev svojega napredka, objavil je fotografijo sebe med vožnjo na cesti ter video, kjer vozi časovno preizkušnjo s še vedno povito poškodovano zapestnico.

Pogačar se je pridružil velikemu delu ekipe UAE Team Emirates v Sierra Nevadi v Španiji, ekipa je potrdila za Cyclingnews, da se 13 njihovih kolesarjev trenutno nahaja na višinskih pripravah tam.

Ekipa se je združila pred kriteriji Dauphiné in Švicarske dirke, ki se bosta odvijali sredi junija, vendar Pogačar ne bo nastopil na nobeni od teh dirk pred Dirko po Franciji. Bil je prijavljen za Dirko po Sloveniji, dirko, ki jo je zmagal leta 2021 in 2022, vendar njegovo sodelovanje na letošnji dirki še ni potrjeno zaradi poškodbe.

Drugi kolesarji na pripravah, med njimi tudi Pogačarjevi pomočniki za Dirko po Franciji Rafał Majka in Adam Yates, se pripravljajo na junijske etapne dirke. Pogačar pa bo ostal v Španiji, medtem ko se bodo drugi kolesarji naslednji mesec odpravili v Francijo in Švico.

Pogačarjev glavni tekmec na Dirki po Franciji, branilec naslova Jonas Vingegaard, trenutno tudi trenira v Sierra Nevadi kot del devetčlanskega pripravljalnega tabora moštva Jumbo-Visma, v katerega spadajo tudi Wout van Aert, Tiesj Benoot, Dylan van Baarle, Wilco Kelderman, Nathan Van Hooydonck, Christophe Laporte in Steven Kruijswijk.

Skupina je večji del maja preživela na višini v južnih španskih gorah, pri tem pa so opravili tudi nekaj velikih voženj – 244 km s 5.328 metri vzponov.

Vingegaard ni dirkal od baskijske dirke Itzulia Basque Country v začetku aprila, vendar se bo pomeril z Yatesom, Davidom Gaudujem (Groupama-FDJ), Enricom Masom (Movistar) in drugimi na Dirki po Dauphinéju, ki se začne 4. junija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *