Ali bo LeBron James prestopil v Dallas?

V ponedeljek je Shams Charania iz The Athletic poročal, da je Kyrie Irving stopil v stik z LeBronom Jamesom glede možnosti, da se pridruži Dallas Mavericksom. Tukaj je ena možnost, kako bi Dallas lahko izpeljal menjavo s Los Angeles Lakersi.

Z manj kot dvema tednoma do začetka nabora NBA igralcev je Shams Charania iz The Athletic v ponedeljek zjutraj razburkal navijaško bazo Dallas Mavericksov, ko je poročal, da je zvezdniški organizator igre Kyrie Irving “v stikih” z zvezdnikom Los Angeles Lakersov LeBronom Jamesom, da bi preveril, ali bi bil zainteresiran za prestop v Dallas.

Irving, ki bo 30. junija postal neomejen prost igralec, je bil tarča številnih govorov o prestopu k Lakersom. Vendar smo tukaj na DallasBasketball.com vedno bili mnenja, da bi bilo veliko bolj smiselno, če bi se James pridružil Irvingu in Luki Dončiću v Dallasu namesto igranja samo s Irvingom v Los Angelesu … to je seveda, če je Jamesovo glavno ciljno osvojitev naslova prvaka tudi v prihodnosti.

Če Irvingu uspe prepričati Jamesa, kakšen bi bil potencialni menjalni dogovor med Mavsi in Lakersi? Kako oceniti pravo vrednost menjave za najboljšega strelca v zgodovini lige, ki še vedno igra na visoki ravni, vendar bo naslednjo sezono dopolnil 39 let in ima nekaj skrbi glede poškodbe stopala?

Kljub svoji starosti je James še vedno igralec med najboljšimi desetimi v ligi, ko je zdrav. V 55 rednih tekmovalnih tekmah za Lakers je v povprečju dosegel 28,9 točk, 8,3 skoka in 6,8 asistenc, pri tem pa je dosegal 50-odstotni met iz igre. Lakersi so se uvrstili v konferenčni finale zahodne konference, kjer pa jih je Denver Nuggets izločil s 4-0 v zmagah.

Več info: https://www.si.com/nba/mavericks/news/lebron-james-trade-dallas-mavs-los-angeles-lakers-rumor-kyrie-irving-luka-doncic-christian-wood-sign

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *