Zlatan Ibrahimović končuje kariero

Švedski velikan zaključuje nogometno kariero pri 41 letih. AC Milanov Zlatan Ibrahimović se je pri 41 letih upokojil od nogometa, s čimer je končal eno izmed najsvetlejših karier moderne dobe.

“Nogometu pravim zbogom, a ne vam,” je Šved rekel množici na San Siru po zadnji tekmi sezone v nedeljo.

Ibrahimović je že pred tem napovedal, da bo zapustil italijanski klub.

Za klube, vključno s Paris St-Germainom, Manchester Unitedom in obema AC in Inter Milanom, je dosegel 511 golov ter osvojil naslove prvakov v štirih državah.

Kako dobro poznate Ibrahimovića? Ibrahimović je začel svoje drugo obdobje pri AC Milanu v začetku leta 2020, potem ko je zanje osvojil Scudetto leta 2011, in jim pomagal osvojiti naslov tudi v prejšnji sezoni.

Toda v tej sezoni je za italijansko Serie A ekipo igral le štirikrat, od tega enkrat začel tekmo, in dosegel en gol, zaradi vrste poškodb. Njegova pogodba je potekla ta mesec.

“Prav zdaj je preveč čustev v meni. Forza Milan in zbogom,” je čustveno povedal Ibrahimović, zadrževajoč solze.

Prvič, ko sem prišel sem, ste mi dali srečo, drugič pa ste mi dali ljubezen.

Toplo ste me sprejeli, počutil sem se domače, za preostanek življenja bom navijač Milana.

Zlatan Ibrahimović se upokoji San Siro je pripravil slovo za klubskega junaka Ibrahimovića. Ibrahimović je v karieri, ki se je začela v prejšnjem stoletju, osvojil 34 lovorik, vključno s 14 naslovi prvakov, in je bil 11-krat nominiran za Zlato žogo.

Edini velik klubski naslov, ki mu je ušel, je bil Lige prvakov, njegov edini evropski naslov pa je prišel leta 2017 z Manchester Unitedom v obliki Evropske lige.

Napadalec se tudi upokoji kot najboljši strelec v zgodovini Švedske z 62 mednarodnimi goli na 122 tekmah.

Po Euro 2016 se je umaknil iz reprezentance, a se je vrnil leta 2021 za neuspešno kvalifikacijsko kampanjo za svetovno prvenstvo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *